Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Βάφουμε και αρωματίζουμε πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο

Πασχαλινό εργαστήρι από το Μουσείο Μαστίχας στο Γηροκομείο Χίου
Πέμ, 11/04/2019 - 09:49

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ακολουθώντας το πνεύμα των ημερών του Πάσχα, οργανώνει το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί εργαστήρι κοινωνικής προσφοράς, με τίτλο «Βάφουμε και αρωματίζουμε πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο», στο Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός».

Με όχημα τη φαντασία και με την καθοδήγηση του PanDora’s Kitchen, τα άτομα τρίτης ηλικίας του Γηροκομείου Χίου θα βάψουν πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο, χρησιμοποιώντας λαχανικά, φρούτα και μπαχαρικά, όπως παντζάρια, κόκκινο λάχανο, μούρα και πάπρικα, τα οποία θα αρωματίσουν με το αιθέριο έλαιο της ρητίνης του μαστιχόδενδρου (μαστιχέλαιο).

 

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.

 

Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαστίχας Χίου στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/04/2019 - 08:45

Σαράντα χρόνια προσφέρει στην πολιτιστική και όχι μόνο ζωή των Νενήτων ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Βοκαριά», λειτουργώντας μια πληθώρα τμημάτων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Βούκουνα και την Αγγελική Πάμπαλου, περισσότερα από 250 άτομα των Νενήτων βρίσκουν διέξοδο μέσα από τα τμήματα του συλλόγου όπως οι παραδοσιακοί χοροί, πινκ- πονγκ, ενόργανη γυμναστική, ζούμπα, γυμναστική ενηλίκων, pilates, αλλά και χορωδίες.

Παράλληλα το θεατρικό εργαστήρι με επικεφαλής την Νίτσα Κλούβα πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις που αγκαλιάζονται από το ευρύτερο κοινό του πρώην Δήμου Ιωνίας.

Στόχος μας είναι η πρόσκληση και άλλων ατόμων στα εργαστήρια μας, τόνισαν οι παραπάνω σε συνέντευξη που παραχώρησαν.