Η τελική φάση του 1ου Διαγωνισμού Ζαχαροπλαστικής με σκόνη μαστίχας

Τετ, 24/08/2022 - 17:56

i_teliki_fasi_toy_1oy_diagonismoy_zaharoplastikis_me_skoni_mastihas

Παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, έξω από το κατάστημα Mastihashop στην προκυμαία της Χίου, η τελική φάση του διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής με σκόνη από χιώτικο μανταρίνι, που οι πάνω από 150 συμμετέχοντες προμηθεύτηκαν από την Mediterra, προκειμένου να δημιουργήσουν τις γλυκές προτάσεις τους.

Από την πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν προκριθεί από 3 άτομα σε κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες (παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη) και το βράδυ της Τρίτης οι 11 διαγωνιζόμενοι (γιατί στην παραδοσιακή ζαχαροπλαστική προκρίθηκαν λόγω ισοψηφίας 4 διαγωνιζόμενοι), έφεραν ξανά τα γλυκά τους για να τα βαθμολογήσουν, παρουσία κοινού αυτή τη φορά, τα μέλη της κριτικής επιτροπής που απαρτιζόταν από τους: Χριστόφορο Πέσκια, Αντώνη Σελέκο, Πολυχρόνη Δαμαλά, Στέφανο Κόβα, Γιάννη Λινό, Αγγελική Θρουβάλα και Σταμάτη Διαμάντα.

Υπομονετικά, λοιπόν, τα δοκίμασαν όλα και ανέδειξαν από μία νικήτρια σε κάθε κατηγορία και μία σούπερ νικήτρια. Στην κατηγορία παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής αλλά και νικήτρια όλων στέφθηκε η Στέλλα Φρυδά που είχε φτιάξει τριγωνάκια (καμπούσικη συνταγή), στην κατηγορία γλυκών χωρίς γλουτένη την πρώτη θέση πήρε η Φαίδρα Γιαννέλου -αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ταλέντο μόνο στη μουσική αλλά και στη ζαχαροπλαστική- με παγωτό μανταρίνι και τριμμένο αμύγδαλο-φουντούκι και στην κατηγορία γλυκών χωρίς ζάχαρη νικήτρια αναδείχθηκε η Ασπασία Καλφοπούλου με μαλακά κουλουράκια που περιείχαν εκτός τη σκόνη μανταρινιού, ανθότυρο.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο