Χαίρε… σκότος αμέτρητο στην οδό Πατελίδα

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 29/05/2023 - 21:45

Είναι γεγονός ότι όλες οι δημοτικές αρχές προσπαθούν.

Είναι επίσης γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού παντού, που περιλαμβάνει και αντικατάσταση λαμπτήρων, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δεδομένο είναι επίσης ότι το δίκτυο είναι τεράστιο και τα προβλήματα χρόνια.

Επειδή όμως ο Δήμαρχος μας λέει, πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, τον καλούμε να δεί από κοντά την κατάσταση της οδού Πατελίδα, σε μια υποτίθεται προνομιούχα περιοχή αυτή της ευρύτερης Ευαγγελίστριας.

Εκεί λοιπόν για να… δεί πρέπει να πάει μέρα, γιατί την νύχτα τα πράγματα δυσκολεύουν και μάρτυς μας η πρώτη φωτογραφία, όπου φαίνεται ότι από τον ΝΟΧ, μέχρι πάνω την ανηφοριά του γηπέδου οι «κλέφτες μοιράζουν τα ρούχα τους».

Και επειδή ο Δήμαρχος μας είναι πρακτικός άνθρωπος και θα αναζητήσει την αιτία, λέμε πάλι να βοηθήσουμε.

Πώς να δούν οι δημότες φωτός πρόσωπο, όταν ο μεν ΔΕΔΔΗΕ έχει ως γνωστόν δίκτυο για… πουλιά, τα δε χαμηλότερα φωτιστικά σώματα, που αν δεν κάνουμε λάθος πρέπει να μπήκαν επί Δημαρχίας Βαρκάρη, ε, δεν αντέχουν τα άτιμα να γίνουν αιωνόβια;

Για του λόγου το αληθές στις φωτογραφίες που ακολουθούν η κατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Μιλάμε εδώ δεν λείπουν οι λάμπες, εδώ έχουν πάει στας αιωνίους μονάς τα φωτιστικά σώματα τα ίδια. Όσα δεν φυλλοροούν ή δεν πήραν την κατρακύλα, βρίσκονται σε κακά χάλια και φυσικά μπορεί να κάνουν για κάποιες δουλειές, για παράδειγμα… δέσιμο κορδονίων παπουτσιών ή ασφάλιση με αλυσίδα ενός δίκυκλου, άλλα για τον προορισμό που έχουν τοποθετηθεί η παρουσία τους είναι εντελώς άχρηστη.

Συνεπώς εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή περιμένουν οι δημότες την σειρά τους ή επειδή η σειρά από τα Λεπτόποδα μέχρι τα Μεστά, που μετράει γεωγραφικά το μικρό μας… Δημάκι, είναι μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα και οι εκλογές απέχουν μερικούς μήνες, περνάει ένα συνεργείο και ξηλώνει όλη αυτή την κουρελαρία της σιδεριάς, να βλέπουν τουλάχιστον οι δημότες πως γίνεται η αρχή για να φωτιστεί μια οδός, που εκτός των άλλων μετράει και καμιά δεκαριά πολυκατοικίες, είναι δηλαδή από τις πλέον πυκνοκατοικημένες και ξεκινάει αμέσως η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Διότι καλό το φιλόδοξο πρόγραμμα του Δήμου να φαίνεται η Χίος από το διάστημα, αλλά στο μεταξύ οι από κάτω από το… διάστημα να μην μεταλλαχθούν σταδιακά σε τυφλοπόντικες.

 

Υ.Γ.: Τις φωτογραφίες τις τράβηξαν δημότες. Τους είπαμε ότι μόνο αν το παιδί φωνάξει θα φάει βυζί. Και πως εκεί κατά Καρυές μεριά ξέρουν και από… γάλατα και εκτιμούν τους δραστήριους δημότες. Βέβαιοι ότι δεν θα διαψευστούμε.

 

 

Σχετικά Άρθρα