Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Μηταράκη, καλό το… Κογκρέσο και ο… ΟΗΕ αλλά υπάρχει και η… οδός Πασπάτη

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 25/05/2022 - 20:35

Υπάρχει κανείς που να μην χαίρεται από την επιτυχία της ιστορικής ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο;

Ο… Ερντογάν. Αυτό πιά και να θέλει να το κρύψει ο Σουλτάνος δεν κρύβεται.

Υπάρχει κανείς που να μην χαίρεται, που ένας Χιώτης πολιτικός έχει την δυνατότητα σήμερα και εκ της Κυβερνητικής θέσεως του να μιλάει σε επίπεδο ΟΗΕ και να έχει επαφές τόσο υψηλού επιπέδου και στις ΗΠΑ;

Έχουμε ξαναγράψει ότι ο Νότης Μηταράκης έχει φύγει μακράν εδώ και πολύ καιρό από τα Χιακά πολιτικά σύνορα.

Όμως δεν ξέρω πως όλα αυτά μου θυμίζουν την ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή «Έξω πάμε καλά».

Ο πρώτος λίγο δύσκολο να ασχοληθεί με την… οδό Πασπάτη, αλλά ο Χιώτης Βουλευτής και ξέρει το πρόβλημα και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις.

Τέλος πάντων, ας διαβάσουν και οι δύο την παρακάτω επιστολή του συμπολίτη μας Θεοδόση Λουρετζάκη.

Όχι, για να τους φύγει η απορία πως με τέτοιες… λεπτομέρειες, μέχρι και την… νεκρανάσταση του Σύριζα μπορεί να επιτύχουν.

«Χίος 2022, Φιλίππου Πασπάτη, ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στη Χίο, μια από τις κεντρικότερες αρτηρίες στην κεντρική αγορά της Χίου .
Από της 3 Μάρτιου 2022 η κατάσταση είναι στάσιμη.

Το έργο το έχει μπλοκάρει η Αρχαιολογική υπηρεσία λόγο ενός ψηφιδωτού που βρέθηκε στη διάρκεια των ανασκαφών. Aπό εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα 3 μήνες μετά δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για την τύχη αυτής της οδού.
 

Ο δρόμος έχει ερημώσει τα καταστήματα φυτοζωούν, για να περάσει ένας πεζός από τη μια άκρη στην άλλη πρέπει να περιμένει τον άλλο να ανεβεί, δύο ταυτόχρονα στο ίδιο πεζοδρόμιο δεν χωρούν, οι τζίροι μας είναι 70% κάτω από πέρσι, έχουμε χάσει τον περαστικό πελάτη, έχουμε χάσει την υπομονή μας, έχουμε χάσει τον ύπνο μας, έχουμε μπλέξει με την χειρότερη των χειρότερων υπηρεσία του Ελληνικού κράτους.

 3 μήνες δεν ασχολείται κάνεις για την τύχη μας, η Αρχαιολογική υπηρεσία Χίου σφυρίζει αδιάφορα και ρίχνει το μπαλάκι στην Μυτιλήνη, η αρχαιολογική εφορία Μυτιλήνης ρίχνει το μπαλάκι στην συνταξιοδότηση 2 υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχουν αναπληρωθεί ακόμη, οπότε και δεν συνεδριάζει το αντίστοιχο Συμβούλιο που ευθύνεται για την τύχη των ευρημάτων .
 

Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να προχωρήσει το έργο και επιτέλους να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας; Απειλούμαστε με λουκέτο, λουκέτο σε επιχειρήσεις που ταΐζουν στόματα και δραστηριοποιούνται στην περιοχή πάνω από 30-50 χρονιά.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας βοηθήσει; Κοινοποιήστε την παραπάνω δημοσίευση είναι η τελευταία προσπάθεια που μας έμεινε να κάνουμε μήπως μας ακούσει κάποιος».

 

Υ.Γ.: Eίναι άδικο αυτή η εικόνα διάλυσης να αμαυρώνει την σημαντική δουλειά στο νησί της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Χίου και των ανθρώπων της.

Σχετικά Άρθρα