Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Θα ζητήσει συγνώμη από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο κανένα γαϊδούρι της δημοσιογραφίας;

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 05/05/2019 - 08:03
Μετά το... μάθημα ιστορίας

Κατ’ αρχήν να εξηγηθώ ότι τα γαϊδούρια μου είναι πολύ συμπαθή και… δυσεύρετα.

Ομως επειδή δεν είναι και πολύ… εκδηλωτικά ζώα, ο λαός μας δίνει το προσωνύμιο αυτό στην χοντράδα και στην αναισθησία.

Αφού λοιπόν πρώτον εξηγηθώ, δεύτερο διευκρινίζω ότι χρησιμοποιώ τον όρο για μερικούς του συναφιού μου, στα κεντρικά μάλιστα μέσα ενημέρωσης, επιεικώς γιατί θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω και διαφορετικά.

Μπαίνω τώρα στο θέμα, όχι για τα… γαϊδούρια αλλά για σας, που ξέρω πως είναι δύσκολο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να επιλέγετε από πού θα ενημερωνόσαστε, αποκλείοντας όλους αυτούς που σας σερβίρουν ψέματα.

Μονή Αγίου Μηνά Τρίτη 30 Απριλίου. Ο Μητροπολίτης Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναφέρεται σε λιτή ομιλία του στην Ανάσταση, στη θυσία των Χίων στον ιστορικό Μοναστήρι, όπου τιμάται η μνήμη των Σφαγών του 1822 εκεί ακριβώς στον τόπο της θυσίας και συνδέει διαχρονικά όλες τις θυσίες όπως και αυτή της Ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, ενθυμούμενος πως η μάνα του, που πήγαινε νεαρή στην Κατοχή με τα πόδια από τον Βροντάδο στα Νοτιόχωρα να πουλήσει ότι κόσμημα υπήρχε για να πάρει  μια χούφτα αλεύρι, μεγάλωσε ορφανή γιατί ο παππούς του υπήρξε το 1941 θύμα τορπιλισμού του πλοίου, που εργάζονταν από Γερμανικό υποβρύχιο.

Αυτά βεβαίως δεν τα είπε τυχαία, αφού έβλεπε στο Εκκλησίασμα Βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» απ’ αυτούς που ψήφισε και θα… ξαναψηφίσει ο ελληνικός λαός, που χαιρετούν Ναζιστικά!

Τον είδαμε και εμείς οι Χιώτες δημοσιογράφοι, αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε εν σώματι αυτό που του αξίζει, να τον… ξεφυσήσουμε κανονικά, είπαμε δε, πως αν τολμούσε να καταθέσει, αν και ακάλεστος και αντιθεσμικά κάποιο στεφάνι, να κατεβάσουμε τις κάμερες επιδεικτικά, ως δεύτερο… ξεφύσημα.

Τελικώς ο Βουλευτής δεν έκανε τίποτα και εκλαμβάνοντας σωστά ότι ήταν ανεπιθύμητος αποχώρησε όπως ήρθε, χωρίς να του δώσει κανείς σημασία. Μάλιστα αν ετοιμάζονταν να κάνει κάτι, πάλι δεν άφησε περιθώρια ο Χίου, αφού είπε στο τέλος στο… άσχετο, ότι ο Αγιος Μηνάς είναι Μοναστήρι, που χρειάζεται σεβασμός και υπάρχει τάξη και… κουμάντο κάνει εκείνος και η Ηγουμένη.

Πάμε τώρα στα… γαϊδούρια. Κάποιος έγραφε σε Αθηναϊκό, υποτίθεται μέσο ενημέρωσης, ότι κάτι είπε για το Δίστομο ο Μητροπολίτης και κάποιος άλλος ότι δεν είπε και μάλιστα καλοδέχτηκε τον Χρυσαυγίτη, με τον οποίο υπ’ όψιν δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα.

Αυτό ήταν. Το ένα γαϊδούρι άρχιζε να γκαρίζει στο άλλο και επειδή αυτό που γκάριζε δεύτερο ήταν πιο δυνατό αυτό αναπαράχθηκε ταχύτατα.

Και τώρα θα επί κανείς. Πως αντιμετωπίζονται αυτά τα λεγόμενα ελληνιστί «ψεύτικα νέα»;

Μα με τον τρόπο που επέλεξε ο Χίου κ. Μάρκος. Με το γνωστό του επίπεδο, χωρίς να απαντήσει σε κανένα γκάρισμα, έκανε το εξής απλό. Ανάρτησε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως την ομιλία του. Οποιος θέλει μπορεί να την ακούσει και μετά αν θέλει να είναι ενημερωμένος πολίτης και όχι «χάνος» ας ψάξει να βγεί ποιος από όλα αυτά τα γαϊδούρια της δημοσιογραφίας θα ζητήσει συγνώμη από τον Μητροπολίτη, για τις μπούρδες που έγραψε σε βάρος του.

 

Υ.Γ. Φυσικά και όλα τα δάκτυλα δεν είναι τα ίδια. Μετά τα όσα γράφτηκαν, ο Σκάϊ επικοινώνησε μαζί μου να διασταυρώσει τα αναγραφόμενα. Τους είπα τι ακριβώς έγινε και φυσικά δεν έγραφαν τίποτα αφού δεν υπήρχε είδηση.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 16/06/2019 - 18:30

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Η φωτογραφία στο λιμάνι της Χίου σήμερα Κυριακή.

Οι κακόμοιροι αυτοί συνάνθρωποι αν δεν μπόρεσαν να βρούν κατάλυμα σε διπλανά μαγαζιά, γιατί και αυτό κοστίζει, ξεροστάλιαζαν μέσα στο λιοπύρι μια ώρα γιατί τόσο καθυστέρησε ο «Διαγόρας».

Και τα μεν πλοία τις έχουν τις καθυστερήσεις τους αλλά… ανώμαλα δεν είναι.

Σκεφτείτε αν είμαστε φυσιολογικοί εμείς, που φτιάξαμε στέγαστρο για 10 άτομα στο Λιμάνι της Χίου και για… 1000 στο λιμάνι των Μεστών.

Έτσι για να μην μας τρώει η αγωνία τι έχουμε και ψοφάμε.

Γιατί ξέρετε το Αεροδρόμιο είναι μια δικαιολογία, οι αποστάσεις το ίδιο, τα ακριβά εισιτήρια το ίδιο, μόνο που θα ίσχυσαν αν είμαστε το μοναδικό νησί στον ελλαδικό χάρτη.

Πως γίνεται όμως τα άλλα νησιά, που έχουν ακριβώς τα ίδια… κουσούρια με μας να βουλιάζουν στον τουρισμό;

Ακόμα ψαχνόμαστε για το κυκλοφοριακό της Προκυμαίας χωρίς να μπορούμε να δεχτούμε ότι μετατρέψαμε το Λιμάνι σε Μαρίνα και το αχρηστεύσαμε. Η Προκυμαία δεν είναι δρόμος αλλά ο χερσαίος χώρος του λιμανιού που κλέψαμε άρα το… μουνουχίσαμε.

Δεν υπάρχει Προκυμαία νησιού, που να περνούν νταλίκες, να τρέχουν μηχανές, να κινδυνεύουν ζωές να βουϊζουν κεφάλια.

Δεν υπάρχει Τελωνείο, που να περιμένουν εκατοντάδες μέσα στον ήλιο γιατί είμαστε άχρηστοι ακόμα και στην τοποθέτηση μιας τέντας.

Νομίζουμε πως όλη αυτή η κατάσταση είναι χωρίς κόστος;

Λάθος και υπομονή στο επόμενο κύμα τουριστών στο ερχόμενο… Μπαϊράμι.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μια φιλοξενία απάντησης του νέου Δημάρχου Στ. Κάρμαντζη σε προηγούμενο άρθρο μας για την οδό Καλουτά.

«Συμφωνώ μαζί σας.

Προϋπόθεση: Να δώσουμε προτεραιότητα σε ασφαλές οδικό δίκτυο με κάθε τρόπο και μέσο!

Αυτό έκανα στην Νομαρχία πέντε χρόνια και φαίνεται η διαφορά από Νότια έως Βόρεια!

Νέα ασφαλτόστρωση, μπάρες ασφαλείας, φωτισμός, σήμανση και τόσα αλλά και συνεχίζεται η προσπάθεια με νύχια και με δόντια! Μέχρι 31-Αυγούστου που παραδίδω την Νομαρχία είναι σε εξέλιξη αλλά δέκα εκατομμύρια έργα στο οδικό δίκτυο Εθνικό και Επαρχιακό!

Το δημοτικό οδικό δίκτυο είναι χάλια και αυτό είναι γεγονός και το γνωρίζω! Προτεραιότητα λοιπόν εκεί! Θα κάνουμε ότι κάνουμε πέντε χρόνια στην Νομαρχία με μετρήσιμο και αποτελεσματικό έργο!

Επίσης! Ας κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μαζί, να πειθαρχήσουμε στις υποδείξεις της τροχαίας και να συνεργαστούμε μαζί τους για να πάψουμε να θρηνούμε ανθρώπους μας!

Δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι και αυτό το ξέρουμε όλοι καλά. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι στην συντριπτική πλειοψηφία η αιτία των τροχαίων!

Αν λοιπόν δεν πάμε σε μηδενική ανοχή προς αυτή την πλευρά ,για όλους και για όλα, και αυτό και πρέπει και θα γίνει, είτε μας αρέσει ,είτε όχι, δεν πρόκειται να πάψουμε να θρηνούμε!

Όλοι μαζί λοιπόν, αιρετοί, πολίτες και αστυνομία, συνεργαζόμενοι ως μια γροθιά να βοηθήσουμε ,ούτως ώστε, να μην χαθεί ούτε σταγόνα αίματος ,αλλά και ούτε ένα δάκρυ από τα μάτια μας!»

Αυτά από τον νέο Δήμαρχο. Και επειδή είναι άνθρωπος της πράξης ας αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου με ένα Γερανό του Δήμου που να μαζεύει Ι.Χ. από στροφές και διαβάσεις πεζών.

 

Υ.Γ. Και καλά οι συνυποψήφιοι του, να… χαίρονται από τον… έλεγχο στο Διαγνωστικό Κέντρο του γιατρού. Ο… Σύριζα όμως γιατί ακριβώς χαίρεται;