Ανοιχτή επιστολή προς τον κύριο Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση! Απόδοτε ούν τά Καίσαρος Καίσαρι και τά τού Θεού τώ Θεώ

Τρί, 15/12/2020 - 17:59
Λευτέρης Πυκνής

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ επειδή από μικρό παιδί ήμουν μέσα σε μεγάλη εκκλησία όπως είναι του χωριού μου η Κοίμησης της Θεοτόκου της Καλλιμασιάς της Χίου και είναι αν όχι ίδια ίσως και μεγαλύτερη από τον Μητροπολιτικό ναό της Χίου καθώς και πολλές άλλες όπως ο Ταξιάρχης των Μεστών ο Άγιος Ευστράτιος των Θυμιανών ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου της Ευαγγελίστριας της Χίου του Αγίου Ιακώβου και αρκετοί ακόμη μεγάλοι σε όγκο και εύρος ναοί θα πρέπει να δείξετε πνεύμα κατανόησης και ρεαλισμού!

Δεν είναι δυνατόν σε μεγάλα κεφαλοχώρια με τεράστιες εκκλησίες να εκκλησιαστούν μόνο εννέα άτομα και όχι εικοσιπέντε όπως στις Μητροπόλεις που πολλές φορές αυτές οι εκκλησίες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τους Μητροπολιτικούς ναούς.

Είναι πολύ σημαντικό και σοβαρό αυτό το θέμα και πρέπει να δοθούν κάποια κριτήρια και τετραγωνικά μέτρα των ναών ασχέτως αν είναι σε πρωτεύουσα του νομού ή σε μικρό χωριό έφ όσον υπάρχει τεράστιος χώρος χωρίς να δημιουργήσει συνωστισμό και προβλήματα μετάδοσης της πανδημίας του Κορωνοϊού εις βάρος της Υγείας και της ζωής μας!

Και κάτι ακόμα να φροντίσετε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και τα ΜΜΕ τηλεόραση και ραδιόφωνο και κυρίως την ΕΡΤ αλλά και ιδιωτικά κανάλια έφ όσον το επιθυμούν, να μεταδοθούν ζωντανά οι λειτουργίες των Χριστουγέννων και των Φώτων για να υπάρξει και αποσυμφόρηση της αντιπαλότητας της πολιτείας και της Εκκλησίας γιατί δυστυχώς ζούμε σε ένα είδος κρυφού θρησκευτικού πολέμου από τον Μουσουλμανισμό εναντίον της Χριστιανοσύνης και δεν πρέπει να δημιουργήσουμε χάος και διχασμό στους πολίτες της χώρας μας! 

Εύχομαι να επικρατήσει η λογική και η ευαισθησία της πίστης μας και να υπάρξουν αλλαγές και θετικές ρυθμίσεις για να περάσουμε έστω και δύσκολα αυτό το μεγάλο ζόρι τις χρονιάρες μέρες από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα.

Εύχομαι να δείξετε ενδιαφέρον και με πνεύμα συνεργασίας που σας διέπει στην λήψη αποφάσεων να περάσουμε εν αγαστή ομονοία τις γιορτές!

 

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή