Χίος, Δευτέρα 25 Μαΐου

“H AΛΗΘΕΙΑ” πρέπει να επιβιώσει και τώρα

Τετ, 15/04/2020 - 15:02

 

  Όταν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι της εποχής έσυραν ενώπιον του Ιησού μια γυναίκα που είχε συλληφθεί μοιχευομένη, αφού Του υπενθύμισαν το νόμο του Μωυσή, ζήτησαν να τους πει αν πρέπει να τη λιθοβολήσουν. Τι απάντησε ο Χριστός;

-“Ο αναμάρτητος υμών, πρώτος τον λίθον βαλέτω”, δηλαδή, “όποιος από σας είναι αναμάρτητος, ας ρίξει πρώτος την πέτρα”.

  Ο Γιάννης Τζούμας δεν γεννήθηκε πλούσιος. Φαντάζομαι ότι ούτε και τώρα είναι “ματσωμένος”. Από το πουθενά, από το τίποτα ξεκίνησε και έφτιαξε, με τη στήριξη ουκ ολίγων, ένα επαρχιακό μιντιακό συγκρότημα αξιοζήλευτο.

  Κατά καιρούς, δικαίως ή αδίκως, επικρίθηκε σφοδρά και από διαφορετικές οπτικές, για επιλογές, πρακτικές και συμπεριφορές του. Όμως, κατά γενική παραδοχή, ο ίδιος και όσοι δούλεψαν ή δουλεύουν στο συγκρότημά του (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, λοιποί εργαζόμενοι), πρόσφεραν και προσφέρουν πολλά στον κρίσιμο χώρο της ενημέρωσής μας και στην κριτική παρουσίαση και ανάδειξη τοπικών προβλημάτων.

  Στη διάρκεια της δεκάχρονης οικονομικής κρίσης (που θα λάβει νέα μορφή και διάρκεια λόγω κορωνοϊού), άπειρες επιχειρήσεις έκλεισαν και θα κλείσουν, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, αφήνοντας χωρίς εργασία τεράστιο αριθμό συμπατριωτών μας.

    Αν όμως είναι μεγάλο πρόβλημα το κλείσιμο οποιασδήποτε επιχείρησης, το κλείσιμο ενός Μ.Μ.Ε. είναι ακόμα μεγαλύτερο. Είναι μαχαιριά στο δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο, μεταξύ άλλων, προϋποθέτει πολυφωνία και πλουραλισμό. Ας βάλουμε στο μυαλό μας την Κοινωνία μας, τον εαυτό μας, χωρίς την πολύπλευρη ενημέρωση που μας προσφέρουν τα Μ.Μ.Ε., ειδικά σε περιόδους όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα.

  Μέρες που διανύουμε είναι λάθος ο διχασμός και η όξυνση που επιχειρείται (δικαίως ή αδίκως) λόγω της ενοικίασης των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος της “ΑΛΗΘΕΙΑΣ” στο Κράτος προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν ως χώρος καραντίνας όσων προσφύγων και μεταναστών θα μας έρθουν από τώρα και στο εξής ως “πεσκέσι” του Ερντογάν. Αν η επιλογή που έγινε θα συμβάλλει στη διάσωση του μιντιακού συγκροτήματος του Γιάννη Τζούμα, είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τον ίδιον και τους εργαζόμενους σε αυτό.  Αφορά ολόκληρη τη Χίο, αφορά κάθε Χιώτη όπου και αν ευρίσκεται ανά τη Χώρα ή ανά την Υφήλιο μιας και η “ΑΛΗΘΕΙΑ” ακούγεται και διαβάζεται παντού. Ας μην επικεντρωθούμε λοιπόν μόνο στις σωστές ή όχι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν αλλά ας δούμε και μια κρίσιμη πλευρά της ουσίας.

   Πρέπει ή όχι να σταθεί στα πόδια της η “ΑΛΗΘΕΙΑ”; Εγώ χωρίς δισταγμό απαντώ ΝΑΙ.

        “Καλή Ανάσταση”.

Άλλες απόψεις: του Αριστείδη Ζαννίκου