Ηταν οι Αρχάγγελοι... συνδικαλιστές;

Σάβ, 21/11/2015 - 13:38

(για να χαμογελάσουμε λίγο)

 Ακούμε κατά καιρούς ότι εορτάζομεν (άραγε είναι ένα λυπηρό γεγονός… εορτή;) τη μνήμη του τάδε Αγίου που γεννήθηκε κλπ. κλπ. και απεβίωσε… πλήρης ημερών ή με βάναυσο θάνατο (μαρτύρια, αποκεφαλισμό κλπ. – τότε λέγεται ΟΣΙΟΣ;). Επίσης, εορτάζομεν (καλώς) το τάδε θαύμα κλπ. κλπ.

Και έρχομαι στο θέμα μας: 8 Νοεμβρίου «εορτάζομεν την Σύναξη(;) των Αγίων Αρχαγγέλων!...». Και διερωτώμαι εγώ ο «άσχετος» που βλέπω και ακούω πολλά παράξενα και στη ζωή μας και στη θρησκεία μας: Έχουν οι Άγγελοι (και οι Αρχάγγελοι) φύλο; Έχουν ώρες εργασίας, άρα και συνδικαλισμό; Ήμαρτον Θεέ μου! Κάποιος κληρικός μουρμούρισε στο αυτί μου (για να μην τον ακούσουν οι υπόλοιποι σχετικοί και άσχετοι): «Γιατρέ μου, τι καλά που θα ήταν, αν είχαμε λιγότερη Παλαιά Διαθήκη!...».

Στο ερώτημά μου λοιπόν για την… ιεραρχία, η απάντηση (σοβαροφανής) ενός ατόμου πιο μορφωμένου από εμένα ήταν: «Γιατρέ μου, υπήρξε Σύναξη (όπως και σήμερα!) και εξελέγησαν παμψηφοί οι Μιχαήλ και Γαβριήλ!!!».

Χαμογελάστε παρακαλώ! (Άγιοι Πατέρες, συγχωρήστε με αλλά όπως κατ’ επανάληψιν έχω πει: «Μας λείπει το χαμόγελο και το ευχαριστώ»).

 

 

Πάντα με ΑΓΑΠΗ,

 

 

Αναστάσιος Ι. Τριπολίτης

 

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: Του Αναστάσιου Ι. Τριπολίτη