Οι επιλογές μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη

Τετ, 27/09/2023 - 14:58

Toν Οκτώβρη καλούμαστε με την ψήφο μας να επιλέξουμε το καταλληλότερο πρόσωπο για Περιφερειάρχη και για Δήμαρχο. Ως πολίτες που ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο έχουμε την εμπειρία και τη γνώση για να αξιολογήσουμε πρόσωπα και συμπεριφορές, ώστε να κάνουμε τη βέλτιστη επιλογή.

Για τον Δήμο:

Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι. Τους περισσότερους τους γνωρίσαμε από την αρνητική τους στάση, λειτουργώντας ως αντιπολίτευση σε σοβαρά θέματα, που απασχολούν τη Χιακή κοινωνία. Αντίθετα ο Σταμάτης Κάρματζης λειτουργώντας θεσμικά αντιμετώπισε με ευπρέπεια τους πολιτικούς του αντιπάλους και παρέδωσε αξιοπρόσεκτο έργο, το οποίο θέλω να πιστεύω αναγνωρίζει ο κόσμος της Χίου. Ειδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Χαλκειός στάθηκε στο πλευρό μας. Αυτονόητο θεωρώ το καθήκον να στηρίξω την επανεκλογή του Σταμάτη Κάρματζη στο αξίωμα του Δημάρχου Χίου.

Για την Περιφέρεια:

Θα αναφερθώ στους επικρατέστερους υποψηφίους που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθούν στο στόχαστρο της κρίσης των πολιτών.  

Α. Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν γνωρίσαμε τη λειτουργία του σημερινού Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Από την αρχή εμφανίστηκε ως ο «αντάρτης» που θα λειτουργούσε μακριά από κόμματα με σεβασμό προς τη βούληση της κοινωνικής πλειοψηφίας και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Τι είδαμε στην πράξη;

1) Αγνόησε την εκφρασμένη συντριπτική πλειοψηφία των Χαλκούσων για την ακύρωση του αχρείαστου  έργου της παράκαμψης του Χαλκειούς και αρνήθηκε σε απλούς πολίτες το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη από το δικό του σκεπτικό. Ζήσαμε άλλωστε την αδικοπραξία εις βάρος μας κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο του, που λειτούργησε με το απειλητικό χτύπημα του χεριού του στο γραφείο του ως ηγεμόνας μιας άλλης εποχής.

2) Δεν σεβάστηκε το αίτημα των βορειοχωρούσων για τη λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος στις στροφές του Αίπους.

3) Μεθόδευσε την προσκόλληση στην παράταξή του περιφερειακών συμβούλων από μειοψηφικές παρατάξεις, προσφέροντάς τους θέσεις Αντιπεριφερειαρχών ή Εντεταλμένων συμβούλων. Έφτασε ο αριθμός των Αντιπεριφερειαρχών στους πέντε από δύο που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Β. Εμφανίστηκε στα νησιά μας να διεκδικεί τη θέση του Περιφερειάρχη ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ένα πρώην επίλεκτο στέλεχος των Ενόπλων δυνάμεων με πολλές περγαμηνές, που έφτασε ως την κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας υπηρετώντας ως Αρχηγός του Γ.Ε.Σ.

Τον Αλκιβιάδη Στεφανή συναντήσαμε αντιπροσωπεία από το Χαλκειός. Γνωρίσαμε έναν άνθρωπο με διάθεση να μας ακούσει και να μας δώσει την ευχέρεια να εκθέσουμε τα προβλήματα του χωριού μας. Ήταν ευπροσήγορος και καταδεχτικός, δείχνοντας κατανόηση και διάθεση να ασχοληθεί επισταμένως με ό,τι μας απασχολεί, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση. Θεωρώ τον Αλκιβιάδη Στεφανή ως τον ικανότερο για να εξασφαλίσει την πρόοδο στην Περιφέρεια και  ιδιαίτερα στη Χίο, γι' αυτό με το χέρι στην καρδιά στηρίζω ανεπιφύλακτα την εκλογή του στο αξίωμα του Περιφερειάρχη.

Ως κατακλείδα παραθέτω απόσπασμα από άρθρο του Σταμάτη Μαλέλη στον «Χιακό Λαό»: « Με το χέρι στην καρδιά στηρίζουμε τις δυνάμεις που θα πάνε μπροστά το Βόρειο Αιγαίο και καταψηφίζουμε την υπάρχουσα Περιφερειακή Αρχή που είναι υπεύθυνη για την χαμένη τετραετία. Το δίλημμα είναι απλό στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη ή λαϊκισμός και ακροδεξιά!».

Άλλες απόψεις: Του Χρήστου Κοντογιάννη