Παρενοχλήσεις

Δευ, 08/02/2021 - 16:44

Μου κάνει εντύπωση η χιονοστιβάδα των καταγγελιών για παρενοχλήσεις όπως αναλυτικότερα περιγράφονται κατά περίπτωση.

Με ένα τρόπο λες κι αυτά τα εγκλήματα είναι πρωτοφανή...
 
Και ξεχνάμε δυστυχώς κάποια πράγματα πολύ σοβαρά που από πάντα συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην διάβρωση της κοινωνικής ηθικής τάξης στις ανθρώπινες σχέσεις.

 
Στη 10τεία του 80 στο όνομα της ελευθεροτυπίας τα περίπτερα ήταν κατάφορτα με σεξουαλικά έντυπα προβάλλοντας κάθε είδους διαστροφή αλλά και σεξουαλική βία.
(Είχα γράψει τότε ένα μικρό άρθρο και λοιδορήθηκα από τους «απελευθερωμένους»).
 
Η ηρωο-ποίηση της κάθε είδους βίας στο σινεμά και στην τηλεόραση όχι μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα.

Τα περισσότερα ελληνικά σήριαλ τής τηλεόρασης προβάλλουν τον ερωτισμό με την λογική ενός ατελείωτου ερωτικού σεξουαλικού πάθους όπου οι ήρωες παράλληλα με τις συζύγους έχουν ερωτικές συντρόφους (κοινώς γκόμενες) στην ηλικία της κόρης τους.
 
Καλλιεργήθηκε δηλαδή ένας άκρατος ερωτικός ναρκισσισμός ο οποίος από την πλευρά και των δυο φύλων εξελίχτηκε βίαια διεκδικητικός, σε βάρος της τρυφερότητας και της αμοιβαιότητας των ερωτικών σχέσεων και εκεί κατά τη γνώμη μου εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα.

 
Η βιομηχανία του πορνό

Ουσιαστικά εξωτερικεύει την βιαιότητα και την θηριωδία των προαγωγών τής εκμετάλλευσης τής λευκής σαρκός…
 
Πρακτικά δηλ. δημιούργησε τύπους σεξουαλικής και ερωτικής συμπεριφοράς πολύ μακριά από τις έννοιες τής αμοιβαιότητας του σεβασμού και τής απελευθέρωσης στις ανθρώπινες σχέσεις, (ακραίους δηλαδή).

 
Τα παιδικά παιχνίδια βίας

Εκεί αν καταδεχτούμε να σκύψουμε το κεφάλι θα φρίξουμε.

 

Γενιές ολόκληρες σπούδασαν την βία την επιθετικότητα κακοποίηση και την απονιά σαν μέσο ψυχαγωγίας και παιχνιδιού κι ενηλικιώθηκαν με αυτά τα φρικτά παιχνίδια.

Μάλιστα συνδέθηκαν αυτές οι γενιές και συναισθηματικά με όλα αυτά.
 
Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε εποχές που οι δυο γονείς είναι εργαζόμενοι. Απουσιάζουν δηλαδή δραματικά από την μεταξύ τους σχέση αλλά και από τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους αφού δεν έχουν αρκετό χρόνο.
 
Αφήνοντας τα παιδιά τους έγκλειστα και μόνα στην πλήξη ενός διαμερίσματος πολυκατοικίας.
 
Διαδίκτυο
 
Στο διαδίκτυο βρίσκεις πια ελεύθερα τα πάντα (η κακή πλευρά τού διαδικτύου).
 
Υπάρχουν υποτίθεται θεσμοί που οριοθετούν ότι εκτίθεται, αλλά είναι διάτρητοι δηλαδή γεμάτοι παραθυράκια.
 
Έτσι, γεννήθηκε και μια τάξη ανθρώπων εξαρτημένων οι οποίοι φαντασιώνονται στην εικονική αυτή πραγματικότητα και διαφθείρονται, με ό,τι αρνητικό σημαίνει αυτό στην στάση της ζωής τους και στην συμπεριφορά τους
 
Τώρα τι να πούμε για τους χιλιάδες νέους επίδοξους πορνοστάρ που στα πλαίσια της βιομηχανίας τού είδους μπαίνουν στα γρανάζια τού συστήματος.
 
Εκεί απροκάλυπτα πια η βία όλων των ειδών προβάλλεται ως θέαμα και ικανοποιεί όλα τα σκοτεινά και άρρωστα απωθημένα που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του….
 
Κανείς δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί για τα χιλιάδες θύματα νέων παιδιών και συχνά ανήλικων που βια-ζονται στα πλατό της πορνογραφίας 
 
Πόσο συχνό είναι διάσημες πανέμορφες κοπέλες πορνοστάρ που προβάλλονται από το σύστημα , άλλες έχουν αυτοκτονήσει, σε ηλικίες κάτω των τριάντα χρόνων, άλλοι και άλλες έχουν πεθάνει από χρήση ναρκωτικών κι άλλες όταν περάσει η μπογιά τους πετάγονται στα απόβλητα και σκουπίδια των κοινωνικών ναυαγίων.
 
Και φυσικά τα παραδείγματα και τα γεγονότα είναι ατέλειωτα.

 
Συμπέρασμα

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ξεγυμνώθηκε από το ένδυμα τού σεβασμού, του αυτοελέγχου και της διάκρισης και μεταμορφώθηκε σε μία σειρήνα όμορφη κι ελκυστική, που όμως η ψυχή της έχει για συστατικά, τον ηδονικό εγωιστικό ναρκισσισμό την υστεροβουλία τον υπολογισμό, την απληστία, την απάτη και το παγερό συμφέρον.
 
Ααα… δεν είπα και τίποτα για την ΑΓΑΠΗ που ΨΥΧΟΜΑΧΕΙ με δακρυσμένα μάτια στο κατώφλι της κάθε ανθρώπινης καρδιάς... ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ.

 

Άλλες απόψεις: του Μανώλη Φύσσα