Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;

Παρ, 20/12/2019 - 15:10

Παρακολούθησα την ομιλία του καθηγητή κ. Μάζη στο Ομήρειο και θαύμασα για μια ακόμη φορά το χιούμορ του. Είναι ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος, στο θέμα όμως του Όπλου της Μαζικής Μετανάστευσης και την αντιμετώπιση της εισβολής, με διασώσεις, μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, που τάχα θα ενοχλήσουν την Τουρκία και θα την αναγκάσουν να διασώζει η ίδια τους μετανάστες και να τους μεταφέρει πίσω στην Τουρκία, διαφωνώ.

Διαφωνώ διότι ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει Χριστό, μόνο το χρήμα, γ’ αυτό πιστεύω ότι τα κράτη – θύματα του τούρκικου επεκτατισμού, οφείλουν να αμυνθούν και όχι απλώς να διαπιστώνουν την εργαλειοποίηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να ομιλούν για τον τούρκικο υβριδικό πόλεμο με το Όπλο της Μαζικής Μετανάστευσης. Έχουμε πόλεμο και γι’ αυτό πρέπει από τα τούρκικα κεφάλαια που υπάρχουν στη Δύση, να κατάσχεται το κόστος επαναπατρισμού κάθε ατόμου που, συνειδητά ή ασυνείδητα, χρησιμοποιείται από την Τουρκία σαν όπλο, για να εκβιάσει και να επιτύχει τους γεωστρατηγικούς της στόχους ενάντια στον ελεύθερο κόσμο.

Έτσι και αλλιώς όμως, οι συμμαχικές δυνάμεις που θα συνασπιστούν ενάντια στις δυνάμεις του άξονα και τον νέο Χίτλερ, (μετά την αποχώρηση του Trump) θα είναι λίγο – πολύ οι ίδιες με εκείνες του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Η Ελλάδα, προς το παρόν, βρίσκεται στην λάθος πλευρά, δηλαδή την Γερμανική, γι’ αυτό άλλωστε κατά την διάρκεια ενημέρωσης της διαρκούς επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων για τα συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Βαρβιτσιώτης έκρινε ότι εκτός από την λεκτική στήριξης της Ελλάδας, (ουέ), από το ευρωπαϊκό συμβούλιο, δεν πρέπει να ζητηθούν από την Ελλάδα άλλες κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Δηλαδή ενώ η Τουρκία μας … με κάθε ευκαιρία και απ’ όλες τις πάντες, εμείς δεν ζητάμε να της επιβληθούν κυρώσεις. Αδιανόητο!

Τέτοιοι που είμαστε, θα μας αρχίσει τώρα και στις φάπες η Ιταλο – Αλβανική συμμαχία, για το κακό που τους κάναμε στον πόλεμο του σαράντα.

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο Τσίπρας;

Άλλες απόψεις: Του Θανάση Γεωργούλη