Τα καλά και συμφέροντα... το Βατερλώ του Βερολίνου και η ανυπαρξία του ΟΗΕ

Δευ, 20/01/2020 - 06:50
Λευτέρης Πυκνής

Μην μου πείτε ποιός είσαι και εκφέρεις γνώμη και άποψη γι'αυτό το υποτιθέμενο διεθνές πρόβλημα;

Απλώς είμαι ενεργός πολίτης με άποψη λόγω της ηλικίας μου και επειδή για χρόνια παρακολουθώ την διεθνή επικαιρότητα.

Εδώ κάθονται όλοι της ΕΛΊΤ της παγκόσμιας πολιτικής σκακιέρας και αρραδιάζουν μπούρδες και μπαρούφες και κάθονται και ακούνε τον ταραξία Σουλτάνο που προσπαθεί να επιβάλει την δική του κυριαρχία στην Μεσόγειο για να μην του χαλάσουν το χατίρι επειδή τρομοκρατούνται και φοβούνται τους λαθρομετανάστες .

Καμαρώστε τι αποφασίστηκε : Να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση της κρίσης. Αποφασίστηκε εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά ... ερήμην των ενδιαφερομένων αντιπάλων ηγετών της Λιβύης.

Αυτά ανακοίνωσε στα σοβαρά ο πολύς γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες !

Θα οργανώσουμε στην Γενεύη συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής (της Λιβύης) τις επόμενες μέρες είπε χαρακτηριστικά. Επίσης συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος υπό την αιγίδα των ηνωμένων εθνών στον οποίο όπως τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Μάας : Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα . Ίσως εννοούσε την Ελλάδα .

Ο Μακρόν ζήτησε να σταματήσει η αποστολή φιλότούρκων Σύρων μισθοφόρων μαχητών στην Τρίπολη και ο Σουλτάνος είπε ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ πρέπει να βάλει τέλος στην επιθετική στάση του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική διαδικασία στη Λιβύη !

Όλοι τους βγάζουν έξω την ουρά τους και αφήνουν πεδίο δράσεως τόσο στον Σουλτάνο αλλά και σ'όλους που έχουν οικονομικά συμφέροντα από τα πετρέλαια της Λιβύης.

Η κατά μέτωπο επίθεση από τον Σουλτάνο στην Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι τους μόνους που φοβάται υπολογίζει ίσως και τρέμει είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα αεροπορία και ναυτικό που πάντοτε είναι κυρίαρχα στην περιοχή ! Μας προκαλεί συνεχώς μέχρι να γίνει καμιά στραβή και τιναχτούν όλα στον αέρα και δεν θα ξέρει πού να πάει να κρυφτεί για να μην ακολουθήσει την μοίρα παλαιών ηγετών της Τουρκίας από τους ίδιους πολίτες της χώρας του .

Συμπέρασμα καμιά συμφωνία δεν έγινε, αλλά θα θα θα και θά αφού δεν υπάρχει κανένας να εφαρμόσει την υποτιθέμενη συμφωνία του ανύπαρκτου ΟΗΕ που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει !

Αποδεικνύεται το Βατερλώ του Βερολίνου και η ανυπαρξία του ΟΗΕ και αυτό πού επικρατεί είναι από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη που συμμετείχαν στην σημερινή διάσκεψη τα καλά και συμφέροντα τους !

Γι'αυτό απευθύνομαι σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας να συσπειρωθούν γύρω από την Κυβέρνηση και με μια γροθιά να αποδείξουν ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει δεν σκιάζει φοβέρα καμιά όσο επικρατεί ομοψυχία και Ομόνοια !

Καλό ξημέρωμα ! Χίος 19 προς 20 Ιανουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή