Βγείτε από το καβούκι σας άρχοντες!

Τρί, 17/05/2016 - 20:36

 

 

ΒΓΕΙΤΕ  ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΑΣ  ΑΡΧΟΝΤΕΣ!!!!!!!!

 

Επιτέλους ξυπνήστε, κουνηθείτε, τρέξτε, περπατήστε, βγείτε από το ΚΑΒΟΥΚΙ της χελώνας που έχετε χωθεί και Λουφάξει!!!!

 Αναπνεύστε θαλασσινό δροσερό καθαρό οξυγόνο στη βιτρίνα του τόπου μας. Μήπως ζωντανέψουν τα ναρκωμένα εγκεφαλικά κύτταρα και δουν κατάματα την πραγματικότητα της αγριεμένης όπως την εγκαταλείψατε φύσης.

 Μήπως και δουν τα εκτρώματα όπως τα ανασκαλίσατε και τα παρατήσατε. 

 Ξέρεις τι ωραία είναι να διαβαίνει κανείς να περπατά ή να τρέχει στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Ενώσεως ή Σταύρου Λιβανού ή όπως πρόσφατα έχει μετονομασθεί ΚΑΡΤΑΛΗ ας το κάνουμε πεζοδρόμιο όπως έχει καταντήσει απ΄την αλμύρα της θάλασσας!! (Λάκκοι – Τρούλοι)>

 Ξέρεις τι ωραία είναι να θαυμάζει πρωί- πρωί κανείς την ανατολή του ήλιου, ή να απολαμβάνει απλωμένες πάνω στην λιγοστή αμμουδιά αιθέριες υπάρξεις  που σου εξάπτουν την φαντασία και σου ανεβάζουν το ηθικό και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων τα εκτρώματα που έχετε κατασκευάσει και παρατήσει!!!!

 Αυτή την ασχήμια τα κίτρινα πλαστικά πλέγματα πάνω στα βολοσηκωμένα χαντάκια που έχετε δημιουργήσει. Γιατί?

 Μήπως για να μην το χρησιμοποιούν οι γείτονες ή οι επιχειρήσεις για πάρκιν? Φτιάξτε το και νοίκιασε τους το !!!

 Άλλωστε ή μία μεγάλη επιχείρηση έχει φτιάξει δικό της πάρκιν τους πρώην ασβέστες Γάγκα.

 Θαυμάσια τουριστική ανάπτυξη αντικρίζει ο κάθε περαστικός ή ντόπιος ή ξένος. Άκουγα προχθές με τα λίγα αγγλικά που θυμάμαι μια παρέα τουριστών (δεν ξέρω αν ήταν τουρίστες- παραθεριστές ή επιχειρηματίες ξένοι) να σχολιάζουν και να καταδεικνύουν το αξιοθέατο όπως το έχετε μετασκευάσει αριστούργημα ( πρώην Λύκου ή Κασσαπάκη όπως το θυμάμαι από μικρό παιδί).

 Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις !!!!!!

 Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στην παραμελημένη παραλιακή?

 Τα σκουπίδια? Τα πλαστικά? Τις καλαμιές?  Ή τα δίμετρα χόρτα και τα ξερά κλαδιά από τα φοινικόδεντρα?

 Αν δεν μπορείτε να τα κόψετε φωνάξτε τουλάχιστον έναν τσοπάνη να αμολήσει ένα κοπάδι αγριοκάτσικα να το κάνουν γυαλί!!!!!

 Δεν θα αναφερθώ για το Ξενία!!!!!!! Αυτό είναι σκέτο ανέκδοτο πλέον!!!!!!

 Τα πάντα έχουν ρημάξει και το έχουν κατακλέψει!!! Άσε που σιγά – σιγά με την φθορά θ’ αρχίσει να γκρεμίζεται. Και να πει κανείς ότι είναι παλαιό κτίσμα? Το 1959 κτίσθηκε  και μάλιστα πάνω σε καρφωτούς πασάλους.

 Η παραλία της Μπέλλα Βίστα σε άθλια και άγρια κατάσταση.

 Πότε  περιμένετε να την αξιοποιήσετε ή να την ενοικιάσετε τον Αύγουστο?  Η τον Σεπτέμβριο?

 Άσε πια τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Απερίγραπτη. Ειδαίνε  οφθαλμών!!!

 Δεν ξέρω το πάρκιν του Ναυτικού Ομίλου αν είναι νόμιμο ή παράνομο, χρησιμοποιείται πάντως και είναι καθημερινά γεμάτο και εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας. ( Άλλωστε υπάρχει και Λεοφωριακή κάλυψις ). Κι αυτό όμως βρωμά από τα λιμνάζοντα στο χαντάκι δίπλα στον τοίχο και τα βράχια βουρκιασμένα λασπόνερα.

( εστία μολύνσεων και κουνουπιών).

 Σκεπάστε το, φράξτε το, ρίξτε λίγο χώμα ή πέτρες ή βράχια.

 Βάλτε ένα φορτοτάκι ή μία μπουλντόζα να το ισοπεδώσει , όπως κι’ αυτό του Κασσαπάκη- Λύκου.

 Ρίξτε και λίγα φορτηγά 3Α γαρμπιλόχωμα!!!!!

 Αν δεν μπορείτε εσείς, φωνάξτε τον ΚΑΜΜΕΝΟ την ΜΟΜΑ  τις άξιες Ένοπλες Δυνάμεις μας σ’ ένα βράδυ θα τα’ χουν κάνει πλατείες!!! Έτοιμα για πάρκιν ή για πάρκο ή για παιδική χαρά ή για να το ενοικιάσετε σε ιδιώτες να το αξιοποιήσουν τουριστικά και να εισπράξετε και ενοίκια

 Είστε όλοι σας νέα παιδιά, επιστήμονες, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες με περγαμηνές και επαίνους και βραβεία. Τί τα έχετε? Μόνο για να τα μοστράρετε κρεμασμένα στους τοίχους?

 Ξυπνήστε και βάλτε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα να δουλέψουν αναπτυξιακά μιας και ευρίσκεστε στο χώρο και το πνεύμα της φιλελεύθερης πολιτικής οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης.

 Δεν θα αναφερθώ στο φιάσκο του ρουκετοπόλεμου το Πάσχα που γίναμε διεθνώς ρεζίλι με την ανευθυνότητα που  επιδείξατε και πετάξατε όλοι σας την καυτή πατάτα στα χέρια της Αστυνομίας!!

 Φροντίστε όσο υπάρχει χρόνος να νομιμοποιηθεί το παγκόσμιο έθιμο μας!!! Ακούω ότι κάτι κινείτε σχετικά.

 Σαν παλιός επαγγελματίας δεν κατηγορώ, προτείνω και υποδεικνύω ίσως αυτά που δεν βλέπετε μέσα απ’ τα γραφεία σας ή σας αφήνουν αδιάφορους?

  Σηκώστε τα μανίκία και δραστηριοποιηθείτε!!!!!!!!! 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΥΚΝΗΣ

Χίος 14/05/16

 

 

 

 

Άλλες απόψεις: του Λευτέρη Πυκνή