
Το Βόρειο Αιγαίο στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που ξεκίνησε χθες εκπροσωπείται από μία μόνο ομάδα, τον ιστορικό Αιολικό, που συμμετέχει και πάλι στον 3ο όμιλο. Αντίθετα τριπλέτα παρουσίας υπάρχει από το νότιο Αιγαίο αφού στον 4ο όμιλο είναι οι δύο ομάδες της Ρόδου, ο Ιάλυσος (που παρέμεινε από πέρσι) και ο Α.Σ. Ρόδος που επέστρεψε στις Εθνικές Κατηγορίες, όπως και ο Πανθηραϊκός που εκπροσωπεί τις Κυκλάδες.
Στις τάξεις του συγκροτήματος της Μυτιλήνης υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή πορεία σε έναν δύσκολο όμιλο, που έχει ομάδες όπως τονίζει και ο τεχνικός της, ο Πέτρος Μίχος, που είναι βαριά ονόματα. Στον Αιολικό έχουν στήσει μια ομάδα αρκετά νεανική, που έχει αλλάξει κατά τα 2/3 της και σίγουρα χρειάζεται υπομονή μέχρι να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο Πέτρος Μίχος.
Έντεκα ομάδες από την Πελοπόννησο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και μία από την Αττική είναι οι αντίπαλοι του Αιολικού. Θα βρει στο δρόμο του την ιστορική Παναχαϊκή (μάλιστα την υποδέχεται στη 2η αγωνιστική στον Ταρλά), η οποία υποβιβάστηκε από τη Football League καθώς και τους Παναρκαδικό, ΠΑΟ Βάρδας, Α.Ο. Χαλκίς, Παναργειακό, Λουτράκι, Ερμιονίδα που παρέμειναν από πέρσι στην Κατηγορία, τον Φωστήρα που μετακόμισε μετά από κλήρωση από τον 4ο όμιλο και τους νεοφώτιστους στην Κατηγορία, Τσικλητήρα Πύλου, Α.Ο. Ζευγολατίου Κορινθίας, Δόξα Μεγαλόπολης, Αχαϊκή, Αστέρα Αμαλιάδας και Θήβα.
«Έχει βαριά ονόματα ομάδων ο όμιλος, όπως η Παναχαϊκή», ανέφερε ο Πέτρος Μίχος, συμπληρώνοντας: «καλή ομάδα είναι ο Παναρκαδικός που έχει διατηρήσει το καλό σύνολο που είχε από πέρσι, η Χαλκίδα έχει κάνει κι αυτή ενισχύσεις καλές και ο Αιολικός πιστεύω θα είναι μια πολύ καλή ομάδα στον όμιλο».
Στον 4ο όμιλο, Ιάλυσος, Α.Σ. Ρόδος και Πανθηραϊκός θα έχουν αντιπάλους οκτώ ομάδες από την Αττική (Θύελλα Ραφήνας, Ηλυσιακό, Προοδευτική, Α.Ε. Κηφισιάς, Εθνικό, Ιωνικό, Τριγλία Ραφήνας, Άγιο Ιερόθεο) και τέσσερεις ομάδες από την Κρήτη (Ερμής Ζωνιανών, Εργοτέλη, ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ Χανίων, Ατσαλένιο).
 
Ποντάρει πολύ στον Ταρλά!
 
Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, στον Αιολικό έχουν χαμηλώσει αρκετά το μπάτζετ της ομάδας. Πάντως κοντά στην ομάδα είναι και φέτος ο Παναγιώτης Τρύφων και έχει προστεθεί η υποστήριξη του Γιώργου Καραβατάκη, επιχειρηματίες Μυτιληνιοί που κατοικούν στην Αθήνα, αλλά είναι «φουλ» με τον Αιολικό. Πρόεδρος, αντικαθιστώντας τον Σταμάτη Γριπιώτη ανέλαβε ο Γιάννης Μανούσος, παλιός άσος της ομάδας (πατέρας του ποδοσφαιριστή Γιώργου Μανούσου που φέτος παίζει στον Πλατανιά). 
Ένα σημαντικό στοιχείο που ποντάρει πολύ ο Αιολικός είναι το γεγονός ότι επιστρέφει στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης όπου θα αγωνιστεί τουλάχιστον σε 10 παιχνίδια εντός έδρας, ενώ σε περίπτωση που θα συμπίπτουν οι αγωνιστικές με την Καλλονή, που είναι στη Football League τότε έχει δηλώσει 2η έδρα το γήπεδο της Μόριας (με πλαστικό χλοοτάπητα). Σίγουρα στον Ταρλά η ενίσχυση των φιλάθλων της ομάδας θα είναι σαφώς μεγαλύτερη σε σχέση με το στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, που έπαιζε πέρσι λόγω ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Δημοτικό Στάδιο, επειδή η Καλλονή ήταν στη Σούπερ Λίγκα.
 
Χαμηλοί τόνοι αλλά…
 
Στον Αιολικό φέτος κρατάνε χαμηλούς τόνους σχετικά με τους στόχους της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Επιζητούν μια καλή πορεία, να είναι η ομάδα στις πρώτες θέσεις και βλέπουν πώς θα κυλήσει το πρωτάθλημα. «Η αρχική προσπάθεια της διοίκησης και η δική μου είναι να οικοδομήσουμε μια ομάδα, να βάλουμε τις βάσεις. Αν βάλουμε σωστά τη βάση, πιστεύω ότι ο Αιολικός θα φτάσει ψηλά, θα είναι θέμα χρόνου να γίνει», ανέφερε ο Πέτρος Μίχος, που συνεχίζει στον πάγκο του Αιολικού.
Πάντως ο έμπειρος προπονητής δεν κρύβει τη θέληση που έχει για κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε από χθες. «Τώρα μπορεί να λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε καλή ομάδα, όμως μέσα μου βαθιά λέω ότι σκέφτομαι να κάνουμε και λίγο παραπάνω από το καλή ομάδα», υπογραμμίζει, αναφέροντας μάλιστα: «απλά πρέπει να την βάλουμε στο πρωτάθλημα, να την μετρήσουμε για να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσουμε. Τέλος Οκτωβρίου που θα έχω δει και τους άλλους αντιπάλους θα είμαι πιο έτοιμος για να δούμε τι μπορεί να κάνουμε».
Ο Πέτρος Μίχος μετά το νικηφόρο φιλικό παιχνίδι με 3-1 επί της Λάρισας (που παρουσιάστηκε με 6 επαγγελματίες και παίκτες από την Κ20) είχε δηλώσει ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, όμως ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν είναι 100% έτοιμη η ομάδα του.
«Θα δούμε τι μπορεί να κάνει η ομάδα εκεί στα μέσα Οκτωβρίου. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στα παιχνίδια που θα προηγηθούν δεν θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά το κυριότερο στην αρχή είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα, στις 4 πρώτες αγωνιστικές που είναι δύσκολες», επεσήμανε ο τεχνικός του Αιολικού, που πέρσι ήταν στην 4η θέση του 3ου ομίλου.
Συνολικά 15 είναι τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο δυναμικό του Αιολικού. Αναλυτικά αποκτήθηκαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Χρήστος Ευθυμίου του Γεωργίου (μέσος, γεν. 1997, ΟΦΗ), Γιώργος Ζηρόπουλος (τερματοφύλακας, γεν. 2000, Αιγέας Πλωμαρίου), Αρθούρος Αμπραχαμιάν (αμυντικός, γεν. 1995, Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Χρήστος Ευθυμίου του Κωνσταντίνου (μέσος, γεν. 1991, Απόλλων Καλαμαριάς), Ιμπραήμ Αζίζ (Γκάνα, αμυντικός, γεν.1996. Τεσέκ Γουάριος Γκάνας, έρχεται για 1η φορά στην Ελλάδα να παίξει), Παναγιώτης Παππάς (τερματοφύλακας, γεν. 1986, Λαμία), Γιώργος Παληγεώργος (μέσος, γεν. 1990, Καβάλα), Δημήτρης Μπουρούς (επιθετικός, γεν. 1993, Καλλονή), Δημήτρης Κεσίδης (μέσος, γεν. 1997, Τύρναβος), Απόστολος Ιωαννίδης (αμυντικός, γεν. 1997 στο Άαχεν της Γερμανίας, έπαιζε στην Φόρντ Λόντερ Ντέι της Φλόριδας), Λεωνίδας Χρήστου (επιθετικός, γεν. 1993, Καμπανιακός Χαλάστρας), Δημήτρης Τόλιας (κεντρώος, γεν. 1996, Νίκη Λαφυστίου Βοιωτίας), Γιώργος Τάχιας (αμυντικός, γεν. 1996, Κοζάνη), Παντελής Σπάρταλης (κεντρώος, γεν. 1992, Αετός Λουτρών), Αμπντούλ Ραζάκ (Γκάνα, επιθετικός, γεν. 1990, ΑΟ Σύρου). Από το περσινό ρόστερ παρέμειναν στην ομάδα οι: Λευτέρης Ζαχαρίου (τερματοφύλακας), Αλέξανδρος Καδής (αμυντικός), Γιώργος Καπταγιάννης (αμυντικός), Κώστας Κρητικός (αμυντικός), Μιχάλης Κριπιντίρης (αμυντικός), Τόλης Λαλάς (επιθετικός), Δήμος Μανουσάκης (μέσος), Σπύρος Μίχος (κεντρώος), Χρήστος Μουτζούρης (αμυντικός), Γιώργος Σαμπάνης (αμυντικός).
Από την Ηλεία ξεκίνησε χθες την προσπάθειά του ο Αιολικός απέναντι στον ΠΑΟ Βάρδας ενώ στη 2η αγωνιστική, την προσεχή Κυριακή, υποδέχεται την ιστορική Παναχαϊκή. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ομάδας της Μυτιλήνης στον 3ο όμιλο:
1η-16η αγωνιστική: ΠΑΟ Βάρδας-Αιολικός, 2η-17η αγωνιστική: Αιολικός-Παναχαϊκή, 3η -18η αγωνιστική: Λουτράκι-Αιολικός, 4η-19η αγωνιστική: Αιολικός-Παναρκαδικός, 5η-20ή αγωνιστική: Αστέρας Αμαλιάδας-Αιολικός, 6η-21η αγωνιστική: ρεπό Αιολικός, 7η-22η αγωνιστική: Αιολικός-Θήβα, 8η-23η αγωνιστική: Φωστήρας-Αιολικός, 9η-24η αγωνιστική: Αιολικός-ΑΟ Χαλκίς, 10η-25η αγωνιστική: Ερμιονίδα-Αιολικός, 11η-26η αγωνιστική: Αιολικός-Παναργειακός, 12η-27η αγωνιστική: Αιολικός-Τσικλητήρας Πύλου, 13η-28η αγωνιστική: Αχαϊκή-Αιολικός, 14η-29η αγωνιστική: Αιολικός-ΑΟ Ζευγολατιού, 15η-30ή αγωνιστική: Δόξα Μεγαλόπολης-Αιολικός.




































