Χιώτικος θρίαμβος με 2η θέση στο 54ο Ράλι Αιγαίου

Στη γενική κατάταξη του 54ου Ράλι Αιγαίου που ολοκληρώθηκε στη Σκύρο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 23/07/2017 - 06:58

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για το Code Zero Vodafone το 54ο Ράλι Αιγαίου, το απόγευμα του Σαββάτου στη Σκύρο.
Το χιώτικο σκάφος με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία του αγώνα, μια σπουδαία επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετέχει για πρώτη φορά στη σημαντική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της Ανοιχτής Θάλασσας, που αποκαλείται και ο Μαραθώνιος του Αιγαίου! Το Code Zero Vodafone είχε εντυπωσιακή παρουσία στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες του αγώνα και έτσι μπόρεσε να φτάσει στη 2η θέση πίσω από το σκάφος Optimum 3 (με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά, Νίκο Λάζο) που κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ράλι Αιγαίου.
Το Code Zero Vodafone (που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ν.Ο. Χίου) τερμάτισε στην 1η θέση στην 3η ιστιοδρομία, που ήταν η δυσκολότερη διαδρομή του αγώνα, από τη Χίο μέχρι τη Σκύρο όπως και στην παράκτια 4η και τελευταία ιστιοδρομία που έγινε σε έναν κλειστό όρμο έξω από τα Λινάρια της Σκύρου. Είχε προηγηθεί η 5η θέση στην 1η ιστιοδρομία (Φαληρικός Όρμος-Σύρος) και η 4η θέση που είχε τερματίσει στη 2η ιστιοδρομία, από τη Σύρο μέχρι τη Χίο.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το στόχο μας με το  παραπάνω. Είναι τεράστια επιτυχία το γεγονός ότι κατακτήσαμε τη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας, παίρνοντας δύο πρωτιές σε δύο ιστιοδρομίες, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από συγκεκριμένο σκάφος», δήλωσε ο κυβερνήτης του χιώτικου σκάφους Μιχάλης Μπελέγρης, συμπληρώνοντας: «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του πληρώματος, αντεπεξήλθαν στις δυσκολίες του αγώνα που ήταν πολύ απαιτητικός σε όλα τα μπράτσα του».
Στην κατηγορία σκαφών ORC International κυριάρχησε το Optimum 3 (Περικλής Λιβάς, Νίκος Λάζος) με 7,25 βαθμούς ποινής με το Code Zero Vodafone (Μιχάλης Μπελέγρης) να ακολουθεί στη 2η θέση με 10,75 βαθμούς. Την 3η θέση πήρε το iSail (Χρήστος Καρύδης) με 13,50 βαθμούς.
Στην κατηγορία σκαφών ORC Club στην τελική κατάταξη νίκησε το Water Gipsy (Γιάννης Μαραγκουδάκης, Τζανέτος Κυριακίδης) με 7 βαθμούς ποινής, ακολούθησαν το «Alter Ego-Jack & Jenny» (Στέλιος Μπόνας, Αλέξης Μπόνας) με 11,25 βαθμούς και «Apidalos Nafs-TATOI Club» (Παύλος Κούρκουλος) με 14,5 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα