Το «αγκάθι»…

Πέμ, 17/09/2020 - 08:37
Το αγκάθι με τους Τούρκους συνεχίζεται, τώρα εποφθαλμιούν και το νησί μας

Απ΄ όλα έχει ο «μπαξές» της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες… Ένας μπαξές που άλλοτε είναι ανθοστόλιστος κι άλλοτε γεμάτος αγκάθια και καμιά φορά έχει και πούλουδα και ζιζάνια. Ευχής έργο θα ήταν, βέβαια, να ήταν όλα όμορφα, αλλά ελάτε που η ζωή έχει αυτές τις διακυμάνσεις και τις αλλαγές και εκεί που λέμε τι ωραία και τι καλά, εκεί έρχονται, αν όχι όλα, τα πιο πολλά, άνω κάτω…

Έτσι το αγκάθι με τους Τούρκους συνεχίζεται και οι απέναντι ακραίες φωνές υπερέβησαν τα εσκαμμένα… Τώρα εποφθαλμιούν και το νησί μας και είναι να απορεί κανείς με την αυθάδεια και την προκλητικότητα αλλά και το θράσος τους. Όνειρα θερινής νυκτός κάνουν, αλλά διαπιστώνεις πόσο ανεκδιήγητοι είναι και δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα. Εντάξει όσα αφορούν τη Χίο δεν τα είπε ο σουλτάνος, αλλά νομίζετε πως δεν τα έχει υπόψη του και δεν συναινεί; Οι εθνικιστές είναι αχόρταγοι…

Εν τω μεταξύ κάθε μέρα που περνά και κάτι καινούργιο σκέπτονται και ζητούν οι γείτονες και κάτι άλλο αμφισβητούν… Τώρα ήρθε και πάλι η σειρά αμφισβήτησης της Συμφωνίας της Λωζάνης και της αποστρατικοποίησης των νησιών… Και όπως φαίνεται με ό,τι θυμούνται χαίρονται οι απέναντι, έτσι για να περνάει και ευχάριστα η ώρα τους και να μην πλήττουν.

Από την πλευρά της η Αθήνα έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πως δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών. Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε πως: «Δεν τίθεται ζήτημα αποστρατικοποίησης των νησιών» και πως ένα τέτοιο θέμα ουδέποτε αποτέλεσε αντικείμενο διερευνητικών επαφών και ούτε πρόκειται ν’ αποτελέσει.».

Την άποψη ότι η αντιπαράθεση με την Τουρκία δεν θα σταματήσει για τα επόμενα χρόνια και πως οι σχέσεις μας δεν θα ομαλοποιηθούν ουσιαστικά ποτέ, ακόμα και αν περάσουν σε ένα πιο πολιτισμένο και ήπιο επίπεδο, εκφράζει με ανάρτηση-παρέμβασή του στο Facebook ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ (ας μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και Στρατιωτικός Διοικητής Χίου), Μιχαήλ Κωσταράκος.

Και αυτό το τελευταίο είναι το χειρότερο σενάριο να έχουμε συνέχεια τον ίδιο πονοκέφαλο εξ Ανατολών…

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα