Δηλητηριάσεις μαθητριών!

Τρί, 07/03/2023 - 09:33
Φανατικοί ισλαμιστές στο Ιράν, αντιτίθενται στην εκπαίδευση των κοριτσιών

Πράματα και θάματα συμβαίνουν στα θεοκρατικά καθεστώτα στο όνομα της θρησκείας από τους φανατικούς. Διάβασα τα παρακάτω και έφριξα και αξίζει να τα μοιραστώ μαζί σας για να δείτε πού οδηγεί ο φανατικός θρησκευτισμός…

Εξονυχιστική έρευνα για τις μυστηριώδεις δηλητηριάσεις μαθητριών σε αρκετές πόλεις διέταξε ο ιρανός πρόεδρος. Στο διάστημα των τεσσάρων τελευταίων μηνών, εκατοντάδες μαθήτριες σε 30 σχολεία τεσσάρων πόλεων της χώρας εμφάνισαν συμπτώματα ναυτίας, ταχυκαρδίας ή περιέπεσαν σε λήθαργο. Αρκετές χρειάστηκε να νοσηλευτούν και ανέφεραν οσμές από μανταρίνι ή χλωρίνη, ενδείξεις που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Αρχικά οι Αρχές υποβάθμιζαν τη σημασία των συμβάντων, αλλά τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Τύπου, ορισμένοι αξιωματούχοι μίλησαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές, που αντιτίθενται στην εκπαίδευση των κοριτσιών.

Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι «ορισμένοι άνθρωποι ήθελαν να κλείσουν τα σχολεία, ιδιαίτερα τα σχολεία θηλέων». Ωστόσο ο προϊστάμενός του, υπουργός Υγείας, Μπαχράμ Εϊνολαχί, υποστήριξε ότι δεν εμπίπτει στα καθήκοντα του Υπουργείου του να αποφανθεί «από πού προέρχεται αυτό το ήπιο δηλητήριο».

Τα πρώτα κρούσματα δηλητηριάσεων μαθητριών εμφανίστηκαν τον Νοέμβριο στην ιερή πόλη των Σιιτών, Κομ, γεγονός που ώθησε αρκετούς τρομοκρατημένους γονείς να αποσύρουν τις κόρες τους από τα σχολεία. Σε αντίθεση με το Αφγανιστάν, το Ιράν ουδέποτε γνώρισε απαγορεύσεις ως προς την εκπαίδευση των κοριτσιών, αντίθετα οι αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας την ενθάρρυναν. Ωστόσο ομάδες ακραίων φανατικών συχνά έχουν τη δική τους ατζέντα. Το 2014 εξτρεμιστές επιτέθηκαν βίαια εναντίον γυναικών στο Ισφαχάν, θεωρώντας ότι δεν ήταν ενδεδυμένες με αρκούντως συντηρητικό τρόπο.

Τι να σχολιάσεις; Τα παραπάνω μιλούν από μόνα τους.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα