Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Τετ, 05/08/2020 - 10:12
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους και εκείνες που με τίμησαν με την παρουσία τους

Η προχτεσινή βραδιά ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα προσωπικά… Με συγκίνησε και μου έδωσε χαρά με αφορμή την παρουσίαση των δύο βιβλίων μου… Των «Καθημερινών» και των «Ανθρώπινων Διαδρομών». Και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους και εκείνες που με τίμησαν με την παρουσία τους. Ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί, ξέρετε, για κάτι τέτοιες χαρές ζουν κάποιοι άνθρωποι, που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα άλλο από την αγάπη των συνανθρώπων τους. Και αυτή η αγάπη ήταν εκείνη που γέμισε ένα μεγάλο μέρος της πλατείας κάτω από τη όμορφη λάμψη της πανσελήνου…

Χάρηκα, που λέτε, γιατί είναι πολύ όμορφο κάποιοι να αναγνωρίζουν το έργο και την όποια προσφορά σου, μικρή ή μεγάλη. Και, για να λέμε και την πάσα αλήθεια, δεν ξέρω πόσο αυτή η προσφορά στα πνευματικά πράγματά μας συγκινεί και ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Σίγουρα υπάρχουν εκείνοι που της βγάζουν το καπέλο, αλλά πολύ φοβάμαι πως η μεγάλη πλειοψηφία δεν δίνει και ιδιαίτερη σημασία… Άλλωστε αποδεικνύεται και από το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο εντάσσονται όσα έχουν σχέση με το πνεύμα.

Και επειδή, όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα, μπορεί να χαρακτηρίζονται και γραφικοί και δεν έχουν κανένα υλικό κέρδος, γι' αυτό η μόνη ικανοποίησή τους είναι η ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτά που κάνουν. Είναι το ηθικό κέρδος και η ανιδιοτελής ικανοποίηση που σε «γεμίζουν» και λες χαλάλι η φαιά ουσία που ξόδεψα και οι ώρες ενασχόλησής μου.

Όχι αδικαιολόγητα, λοιπόν, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά όχι μόνο όσους ήρθαν στην πλατεία αλλά και όλους όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, 34 συνεχόμενα, παρακολουθούν τα γραφόμενα και λεγόμενά μου . Κυρίως μέσα από τις στήλες και την τηλεόραση της «Αλήθειας» που μου δίνει βήμα να εκφράζομαι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Και είναι αυτό το τελευταίο ζητούμενο, προκειμένου να ικανοποιείται η εσωτερική σου παρόρμηση. 

Θέλω λοιπόν, για μια ακόμα φορά,  να ευχαριστήσω όλους όσοι με τιμούν με την προσοχή τους όλα αυτά τα χρόνια και να τους βεβαιώσω ότι θα συνεχίσω στο ίδιο μήκος κύματος, ικανοποιώντας πιθανά και τη δική τους ανάγκη έκφρασης. Φτάνει να είμαστε καλά!   

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα