Χαρά και λύπη…

Τρί, 19/03/2024 - 06:56
Μόστρα 2024

Xαρά και λύπη συνδυάστηκαν προχτές στο χωριό μας καθώς το προβλέψιμο συνδέθηκε με το απρόβλεπτο με φοβερή αγωνία και άγχος για όλους μας… Την ώρα που κατέβαινε η Μόστρα την ίδια ώρα είχαμε και τη μυστήρια πτώση σε βραχώδη ακτή του Μέγα Λιμνιώνα, απέναντι από τα διαμερίσματα Φρατζέσκου, του συγχωριανού μας Γιώργου Μαμαλή, ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Άγκυρα». Απαιτήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ανασυρθεί, καθώς δεν υπάρχει οδική πρόσβαση. Και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που αντιμετωπίστηκαν στο Σκυλίτσειο με σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Το συμβάν κυκλοφόρησε στο χωριό με αστραπιαία ταχύτητα με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και στην κυριολεξία παγώσαμε όλοι…

Εν τω μεταξύ για μια ακόμα χρονιά οι εκδηλώσεις της Μόστρας γνώρισαν την απόλυτη επιτυχία και χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους του χωριού, ενώ μεγάλη ήταν η προσέλευση και στα δύο ξωκκλήσια του Άι Δημήτρη και του Άι Γιάννη.  Στα οποία τηρήθηκε το έθιμο του τσιμπουσιού και της βόλτας στα νεκροταφεία τους. Οι ομάδες των παλιών συναφιών συναντήθηκαν στην πλατεία Παντελούκα και χορεύοντας τον πολεμικό χορό ταλίμι «κατέβηκαν» στους δρόμους του χωριού. Ακολούθησε η παρέλαση των αρμάτων και των δεκάδων  πληρωμάτων που έδωσαν τον χαρούμενο καρναβαλικό τόνο και ολοκληρώθηκε με πανηγύρι στην πλατεία Καρουλιού από τον Ηρακλή.

Ίσως θα πρέπει να σημειώσω ότι οι φετινές εκδηλώσεις από την αρχή του Τριωδίου ήταν πρωτόγνωρες, πρωτότυπες με καινούργιες ιδέες που αγκαλιάστηκαν από μικρούς και μεγάλους και έδωσαν πολλή χαρά. Ήταν μια περίοδος που πραγματικά άφησε εποχή και αξίζουν πολλά μπράβο και θερμά συγχαρητήρια τόσο στο Δ.Σ. του ΜΕΟΘ όσο και στους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες στην κατασκευή αρμάτων και στολών. Ήταν μια τιτάνια, για μια ακόμα χρονιά, προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία αλλά σημαδεύτηκε με το δυσάρεστο γεγονός της πτώσης του Γιώργου, στον οποίο ευχόμαστε περαστικά και καλή ανάρρωση!

Η φωτό του αγαπητού Κώστα Μιλτ. Αναγνώστου που πάλι «έγραψε» άριστα την ιστορία!

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Υ.Γ.1: Για μια ακόμα φορά, την πολλοστή, ο μονάκριβος νευροχειρουργός μας του Νοσοκομείου, Δημήτρης Δρόσος, «θυσίασε», όπως κάνει πάντοτε, την Κυριακή  του, υπερβάλλοντας εαυτόν. Ευχαριστούμε Δημήτρη και σε ευγνωμονούμε! Όπως την ίδια ευγνωμοσύνη αισθανόμαστε και για το υπόλοιπο ιατρικό ορθοπαιδικό (Βασιλειάδης, Νομικός, Τουνισσίδης, Μικέδη) και νοσηλευτικό προσωπικό που ανέλαβαν την αποκατάσταση του πολυτραυματία. Ευτυχώς ο Γιώργος είναι σε καλά χέρια και θα τα καταφέρει.

Υ.Γ.2: Επειδή η αγωνία για την έκβαση της υγείας του Γιώργη είναι μεγάλη οι πληροφορίες μου λένε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή, διέφυγε τον κίνδυνο και χτες έγινε η πρώτη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο του.

Σχετικά Άρθρα