Χωρίς γιατρούς;

Τετ, 26/10/2022 - 07:47

Προχτές είδα στα ειδησεογραφικά Μέσα μια φωτογραφία και ένα μικρό ρεπορτάζ που με προβλημάτισε πολύ. Και υποθέτω ότι προβληματίζει όλους μας, αφού είχε σχέση με την υγεία. Η οποία υγεία υποτίθεται ότι είναι στην προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων. Οι οποίες δεν χάνουν την ευκαιρία να μας τα παρουσιάζουν όλα ωραία και καλά. Μόνο που η υποδειγματική προσοχή για την υγεία είναι στη θεωρία και όχι στην πράξη, όπου παραμένει φτωχός συγγενής…

   Και τι έγραφε το πανό που σήκωσαν οι τέσσερεις συνδικαλιστές; Το βλέπετε και στη φωτογραφία: «Από 29 ιατρούς έχουμε 4 και προσεχώς θα είμαστε μόνο με 1». Στο Κέντρο Υγείας Χίου, που φιλοξενείται στο κτήριο του ΙΚΑ και νυν ΕΦΚΑ και το οποίο -άκουσον, άκουσον- φτιάχτηκε με προδιαγραφές… πολυκλινικής και είχε 29 γιατρούς στο ξεκίνημα.

   Τώρα τι μας τσαμπουρνάνε και μάλιστα ανερυθρίαστα και οι σημερινοί κυβερνητικοί, όπως φαίνεται, πρέπει να τα ακούμε βερεσέ. Το όποιο ενδιαφέρον πρέπει να εκδηλώνεται στην πράξη, γιατί όπως είναι γνωστό με τα λόγια φτιάχνεις ανώγεια και κατώγεια.

   Έτσι από 29 γιατρούς έμειναν 4 με την πρόβλεψη πως θα μείνει ένας. Τώρα τι να πεις…; Να διαρρήξεις τα ιμάτιά σου, να βάλεις τις φωνές, να βλαστημήσεις, να τους φτύσεις;

   Και ναι μεν βρέθηκαν οι 4 συνδικαλιστές και διαμαρτυρήθηκαν, όμως και εμείς όλοι τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε; Να το καταπιούμε αμάσητο, όπως και τόσα άλλα, λες και δεν τα  παίρνουμε χαμπάρι; Όπως τον μαγνητικό και τον αξονικό του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τόσα άλλα που αφορούν την υγεία μας που να πάρει και να σηκώσει; Και αύριο μπορεί να βρεθούμε κι εμείς σε μια κατάσταση τέτοια που θα έχουμε την ανάγκη γιατρών και λοιπών.

   Ρωτούσα προχτές μια γιατρό τι πρόκειται να γίνει με τον προσωπικό γιατρό που πάνε να καθιερώσουν. Η κοπέλα δεν είχε ιδέα πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη. Θαρρώ πως υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια αλλά για να εντυπωσιάσουν και όχι για να λύσουν προβλήματα.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα