Μας θυμήθηκαν όλοι!

Δευ, 17/06/2024 - 07:20
Όλοι μας θυμούνται στις προεκλογικές περιόδους

Τι σου είναι οι προεκλογικές περίοδοι… Είτε αυτές αφορούν τις εθνικές είτε τις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις. Έχουν ένα ιδιαίτερο γνώρισμα. Ότι όλοι μας θυμούνται. Είτε είναι υποψήφιοι βουλευτές, είτε υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή περιφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι. Και βέβαια δεν μας ξεχνούν, αν είναι δυνατόν, οι αρχηγοί ή οι υπαρχηγοί των κομμάτων και οι όποιοι παρατρεχάμενοί τους. Έρχονται για μια, άντε για δύο μέρες, κάνουν τις «βόλτες» τους στα πιο «πιασιάρικα» σημεία, σφίγγουν χέρια, βγάζουν σέλφι δίνουν και μια συνέντευξη Τύπου και από 'δώ πάν' κι άλλοι.

Έτσι και στην προεκλογική περίοδο που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8/6/24 και αφορούσε τις ευρωεκλογές δεν μας άφησε κανείς παραπονεμένους. Και ποιος δεν ήρθε... Ακόμα και ο πρωθυπουργός, που έκανε «τσα» κι έφυγε άρον - άρον. Και επειδή είναι και πρωθυπουργός λογικό ήταν να επισκεφτεί τα έργα που εκκρεμούν και να  δώσει και υποσχέσεις. Ξέρετε, αυτές οι τελευταίες δεν κοστίζουν τίποτα. Όχι μόνο όταν δίνονται από τον πρωθυπουργό, αλλά και από τους εκάστοτε κυβερνητικούς παράγοντες. Λένε, ξελένε και τραβάτε κορδέλα. Τι πιο εύκολο και απλό;

Μας θυμήθηκαν λοιπόν όλοι και υποτίθεται πως τα προβλήματα που μας απασχολούν θα βρουν λύση είτε από την κυβέρνηση, είτε από την αντιπολίτευση όταν γίνει κυβέρνηση. Τώρα ότι τα τελευταία πέντε χρόνια εκκρεμούν χρόνια έργα στο νησί δεν ενδιαφέρει κανέναν. Και από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Είναι γνωστά σε όλους και δεν θα σας κουράσω να τα παραθέσω για μια φορά ακόμα.

Και τελικά πώς αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς που μας θυμούνται μόνο τις προεκλογικές περιόδους και μας ξεχνούν όλη την υπόλοιπη; Και ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς, που μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα; Με κοντή μνήμη κι εμείς. Και μετά δηλώνουμε κοψοχέρηδες.

Ζητούμενο λοιπόν δεν είναι να μας θυμούνται προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά, κάτι όμως που ξεχνούν. Εμείς όμως δεν ξεχνούμε να τους ψηφίσουμε σε αντίθεση με εκείνους. Ήθελές τα κι ήπαθές τα.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

dimfre@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα