Ουδείς αλώβητος!

Σάβ, 19/11/2022 - 06:58
Ουδείς αλώβητος από τον κορωνοϊό

Πρόσεχε απόλυτα! Σε βαθμό… κακουργήματος, μπορώ να πω. Η μάσκα δεν έβγαινε από το πρόσωπό της. Όχι μόνο σε κλειστούς χώρους αλλά και στο δρόμο. Ε, όταν ήταν να πιει έναν καφέ ή να φάει ήταν οι μοναδικές στιγμές που την αποχωριζόταν. Τέτοια προφύλαξη και προσοχή νομίζω ότι ελάχιστοι την εφάρμοζαν… Αφού καμιά φορά, αστειευόμενος, της έλεγα ότι και αν κολλήσουν όλοι εκείνη θα μείνει αλώβητη. Και όμως κόλλησε κι εκείνη… Τι άλλο από τη μάστιγα της εποχής μας που ακούει στο όνομα κόβιντ ή επί το ελληνικότερο κορωνοϊός.

   Το βράδυ μου τηλεφώνησε ότι είχε 38,5 πυρετό, αδυναμία και ότι ήταν «κομμένα» τα πόδια της… Και πού παρέπεμπαν τα συμπτώματα; Σε εκείνα που μας έχουν ζαλίσει την κεφαλή εδώ και τρία χρόνια και έχουν σχέση με, τι άλλο, τον κωλοϊό που μας συγκολλήθηκε… «Λες να είναι γρίπη ή κρυολόγημα;» η ερώτησή της για να ακολουθήσει το δικό της και πάλι συμπέρασμα, «αλλά μάλλον κορωνοϊός θα είναι». Τι να της έλεγα; «Πήγαινε αύριο το πρωί να κάνεις ένα τεστ», της είπα. «Να περάσουν 2-3 μέρες για να εκδηλωθεί;» μου αντέτεινε… «Μωρέ πήγαινε να κάνεις το τεστ και αν είναι αρνητικό, το επαναλαμβάνεις σε 2-3 μέρες», της απάντησα και προσπάθησα να την πείσω για την αναγκαιότητα του τεστ…

   Το επόμενο πρωί μου τηλεφώνησε ξανά. «Πήγα και το έκανα και είμαι θετική, αλλά αναρωτιέμαι πού κόλλησα». Και, βέβαια, δεν είναι η μόνη που αναρωτιέται… Όσοι κολλήσουν αυτό αναρωτιούνται, αφού ο ιός είναι τόσο πονηρός και ύπουλος και όπως φαίνεται μας έχει «κατσικωθεί» για τα καλά και δεν σκέπτεται να αποχωρήσει. Και αν τον περάσεις ελαφρά λες ας πάει και το παλιάμπελο. Αν όμως τα συμπτώματα και οι συνέπειες είναι βαριές η ταλαιπωρία είναι μεγάλη…

   Ο κορωνοϊός, λοιπόν, είναι εδώ, παρών και καιροφυλακτεί κι αν είσαι τυχερός τη σκαπουλάρεις, αλλά αν είσαι άτυχος την πατάς ελαφρά ή βαριά. Πάντως οι περισσότεροι ξεχάσαμε την ύπαρξή του και γι' αυτό έχουμε… αλεύρι απλωμένο.

   Πάντως μία που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν θετική είναι η καλή φίλη, η οποία είχε κάνει και την τέταρτη δόση του εμβολίου, αλλά τηρούσε και τόσα και τέτοια μέτρα προστασίας που αποκλειόταν να κολλήσει. Να όμως που, τελικά, ουδείς αλώβητος!

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Υ.Γ.: Ευτυχώς τον πέρασε ελαφρά, ίσως και λόγω των εμβολίων.  

Σχετικά Άρθρα