Ξεχάστηκε ο Μιχάλης...;

Παρ, 20/05/2022 - 07:39
Ο Μιχάλης Σταυριανός

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα θέμα της επικαιρότητας, που προκαλεί μάλιστα και μεγάλο ντόρο, τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα αποξεχνιέται, χωρίς αποτέλεσμα… Είναι συνηθισμένο φαινόμενο και έτσι το όποιο πρόβλημα διαιωνίζεται μέχρι να ξανάρθει και πάλι στην επικαιρότητα, τις περισσότερες φορές μάλιστα, και με άσχημη κατάληξη. Τα τρέχοντα θέματα εκτοπίζουν τα προηγούμενα και ενώ όλοι περιμένουμε κάποιες κινήσεις διόρθωσης των τελευταίων, τίποτα δεν γίνεται…

Η περίπτωση του εργάτη του Δήμου, Μιχάλη Σταυριανού, που υπέστη μπούλινγκ, προκάλεσε οργή και αγανάκτηση. Εκατοντάδες ήταν οι καταδικαστικές αντιδράσεις και, μάλιστα, κάποιες από αυτές ζητώντας «την κεφαλή επί πίνακι» των δραστών. Και βέβαια όλοι περίμεναν κάτι να γίνει, βρε αδελφέ, και να υπάρξουν και κάποιες συνέπειες. Και τι έγινε; Άκρα του τάφου σιωπή… Όπως φαίνεται οι δράστες έμειναν στο απυρόβλητο και ποιος ξέρει σε ποιον ακόμα Μιχάλη θα κάνουν τον μάγκα…

Για να μην αδικήσω τον δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη, προσκάλεσε τον Μιχάλη στο γραφείο του, φωτογραφήθηκε μαζί του, κοινοποίησε τη φωτογραφία και εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την προσφορά και την εργατικότητά του. Και καλά έκανε φυσικά αναγνωρίζοντας την εργατικότητά του.

Η παραπάνω ενέργεια όμως του δημάρχου ήταν αρκετή και μπορεί να θεωρηθεί ως «τιμωρία» των δύο δραστών; Είναι ένα ερώτημα.

Έτσι, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις και περιστάσεις, το θέμα του μπούλινγκ του Μιχάλη ξεχάστηκε και πάμε γι' άλλα. Όμως όλοι όσοι αγανάκτησαν και εξοργίστηκαν περίμεναν τουλάχιστον να ακούσουν για μια σύσταση και παρατήρηση και προειδοποίηση στους «κυρίους» που πείραζαν τον Μιχάλη, για τον οποίο ήταν πέρα από κάθε προσδοκία η συμπαράσταση του κόσμου.

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Υ.Γ.: Αφού είχε γραφεί το παραπάνω κείμενο, όπως με ενημέρωσε ο Δημ.Τσεσμετζής, ο Μιχάλης του είπε ότι «όλα πάνε τώρα πολύ καλά για μένα, μετά την παρέμβασή σας, αλλά και του Δημάρχου! Κανείς δεν με πειράζει πλέον και τις νύχτες κοιμάμαι ήσυχος! Ευχαριστώ πολύ και τους εκατοντάδες αναγνώστες σας που με υποστήριξαν!». Στη μεγαλοθυμία του ζήτησε μόνο να συνετιστούν... Να μην χάσουν και τη δουλειά τους, αφού έχουν οικογένεια να ζήσουν!

Σχετικά Άρθρα