13 Σεπτέμβρη στο Νοσοκομείο ενημέρωση πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών

Πέμ, 08/09/2022 - 13:08

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, διοργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την 1η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών: «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ. Ν. Χίου «Σκυλίτσειο» συμμετέχουν σ'αυτήν τη πρωτοβουλία, με δράση  η οποία θα λάβει χώρα στις 13 Σεπτεμβρίου από 11 π.μ. - 2 μ.μ. στον οικίσκο έναντι της κεντρικής πύλης του Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε σε παρέμβασή της στο Ράδιο - ΑΛΗΘΕΙΑ η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη, οι πολίτες μπορούν να περάσουν από το "Σκυλίτσειο"  την ερχόμενη Τρίτη να ενημερωθούν για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, που αποτελεί δώρο ζωής.  Στη συνέχεια και εφόσον ενημερωθούν πλήρως μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία, απλά δίνοντας λίγο σάλιο.

Η κα Κανταράκη αναφέρθηκε στην  καθημερινή αγωνία  συνανθρώπων μας για να βρουν ένα δότη συμβατό που θα τους σώσει τη ζωή, λέγοντας ότι ανάμεσά τους είναι και αρκετά παιδιά.

Προέτρεψε δε τους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες, χαρίζοντας ζωή σε  ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (Λευχαιμία ή Λεμφώματα ή άλλα Αιματολογικά νοσήματα).

Τα ιατρικά κριτήρια για εγγραφή στο αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.xioshosp.gr.

Σχετικά Άρθρα