Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Ανάψανε οι γειτονιές του Κάστρου

Κυρ, 23/06/2019 - 23:14

Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα έγινε και φέτος στο Κάστρο, με την συμμετοχή πολύ κόσμου και αστείρευτο κέφι.

Διοργανωτής  και φέτος η Ε.Ο.Δ «Το Κάστρο της Χίου  Ένας Χαμένος  Παράδεισος», σε συνεργασία με την μπάντα του Brasilionico Grupo Percussivo.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την Πόρτα Μαγγιόρε με τους ρυθμούς της μπάντας του Brasilionico Grupo Percussivo και διασχίζοντας τον οικισμό έφτασαν στα Οθωμανικά Λουτρά, όπου αναμμένες φωτιές τους περίμεναν για να κάψουν τα μαγιάτικα στεφάνια τους και να πηδήξουν πάνω απ' αυτές σε μία μοναδική, μαγική και ατμοσφαιρική βραδιά.

Πλήρες ρεπορτάζ σε λίγο.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στην Λαγκάδα, τον Καταρράκτη και τον Δαφνώνα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ
Τρί, 04/08/2020 - 14:00

Ένα ομοίωμα ενός υπερσύγχρονου ρυμουλκού της εταιρίας του Χιώτη Κώστα Λυμπουσάκη, το «Lyboussakis Chios», στολίζει από σήμερα το Δήμο Χίου, σηματοδοτώντας  την ναυτική ζωή του νησιού.

«Τα ρυμουλκά έχουν διτά συναισθήματα, χαράς κατά την άφιξη στο λιμάνι και λύπης κατά την αναχώρηση», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ευχαριστώντας τον Κώστα Λυμπουσάκη για την δωρεά.

Ο Χιώτης επιχειρηματίας Κώστας Λυμπουσάκης αναφέρθηκε στο πρώτο του ρυμουλκό το «Χίος», τονίζοντας ότι σήμερα  έχει αντικατασταθεί από τελευταίας τεχνολογίας ρυμουλκό, ίδιο με αυτό που δώρισε στον δήμο Χίου.