Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Ανάψανε οι γειτονιές του Κάστρου

Κυρ, 23/06/2019 - 23:14

Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα έγινε και φέτος στο Κάστρο, με την συμμετοχή πολύ κόσμου και αστείρευτο κέφι.

Διοργανωτής  και φέτος η Ε.Ο.Δ «Το Κάστρο της Χίου  Ένας Χαμένος  Παράδεισος», σε συνεργασία με την μπάντα του Brasilionico Grupo Percussivo.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από την Πόρτα Μαγγιόρε με τους ρυθμούς της μπάντας του Brasilionico Grupo Percussivo και διασχίζοντας τον οικισμό έφτασαν στα Οθωμανικά Λουτρά, όπου αναμμένες φωτιές τους περίμεναν για να κάψουν τα μαγιάτικα στεφάνια τους και να πηδήξουν πάνω απ' αυτές σε μία μοναδική, μαγική και ατμοσφαιρική βραδιά.

Πλήρες ρεπορτάζ σε λίγο.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στην Λαγκάδα, τον Καταρράκτη και τον Δαφνώνα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 07/12/2019 - 11:01

Την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τίμησαν με τον δικό τους τρόπο ο σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου και η Προσκοπική οικογένεια, συνδιοργανώνοντας με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Εθελοντική αιμοδοσία.

Με αυτό τον τρόπο οι διοργανωτές θέλησαν να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη από αίμα, σε μια προσπάθεια περισσότερης ευαισθητοποίησης της κοινωνίας.

Το τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου έχει ακόμη δυο προγραμματισμένες αιμοδοσίες, πριν το τέλος του χρόνου, των ενόπλων δυνάμεων και του συλλόγου του Θολοποταμίου.