Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Αύξηση στην συχνότητα των προσφυγικών ροών, μετά την... αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ

Τετ, 05/12/2018 - 09:44

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 54 αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή του Καρφά, που επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, προέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Οι 54 μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου και από εκεί ακολουθείται η συνήθης προανάκριση από το λιμενικό και η καταγραφή τους στο ΚΥΤ.

Να θυμίσουμε ότι δύο ημέρες πριν είχαμε ανάλογη επιχείρηση, πάλι με 54 πρόσφυγες - μετανάστες, στην περιοχή Βενέτικο, ενώ παράνομα εισελθόντες είχαμε και την Κυριακή σε δύο περιστατικά, συγχνότητα η οποία προβληματίζει, μετά από μια περίοδο χαμηλών ροών για λίγες εβδομάδες που σε συνδυασμό με τις οργανωμένες αναχωρήσεις προσφύγων στην ενδοχώρα, επέτρεψαν να διαμορφωθεί μια πιο ανεκτή κατάσταση στην ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου στο νησί μας προχθές  διέμεναν 1486 πρόσφυγες - μετανάστες, εκ των οποίων οι 1.245 στο ΚΥΤ της πρώην ΒΙΑΛ. Την ίδια ημέρα στις νέες αφίξεις καταγράφονταν 64 άτομα, ενώ στις αναχωρήσεις στην ενδοχώρα 56.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/06/2019 - 15:12

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, της θέλησης τους για ζωή, σήμερα γιορτή του Αγίου Πνεύματος μέλη του Σωματείου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Χίου προσέγγισαν το ομώνυμο Εκκλησάκι στην κορφή του Πελιναίου!

Στη φωτογραφία εκ των προτεργατών της κίνησης γνωριμίας με το μοναδικο και απίθανης ομορφιάς σημείο, ο Καρδαμυλίτης καπετάνιος  Αλέκος Καραμούζος.