Δ. Παπαληός: 11 χρόνια περίμενα αυτή τη μέρα

Ανακουφισμένος ο πρώην Δήμαρχος, από την αθωωτική απόφαση του Εφετείου
Τετ, 14/02/2018 - 14:41

“11χρόνια περίμενα αυτήν την ημέρα”, δήλωσε στο Ράδιο “Α” ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης, Δημήτρης Παπαληός, ο οποίος είδε σήμερα τον “φάκελο” με το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης για το έλλειμμα στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης να κλείνει, με την αθώωσή του από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου, δηλώντας όχι απλά ικανοποιημένος, αλλά ευτυχισμένος γιατί το όνομα που κληροδοτεί στα παιδιά του παραμένει καθαρό.

Βέβαια υπάρχει ακόμη η εκκρεμότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά το λογιστικό - οικονομικό κομμάτι, υπόθεση που θα εξεταστεί - όπως είπε- μέσα στον Μάρτη, αλλά εκτιμά ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα λειτουργήσει υποβοηθητικά.

Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος μετά το τέλος της δίκης έδωσε το παρακάτω γραπτό κείμενο στα ΜΜΕ:

“Μετά από τη δεκαετή καρτερική αναμονή σήμερα ήρθε η δικαίωση, δια στόματος δικαιοσύνης.

Νιώθω την ανάγκη δημόσιας κατάθεσης συναισθημάτων και ευχαριστίας για το αποτέλεσμα της όλης ταλαιπωρίας και της δικαίωσης.

Μιας δικαίωσης που στηρίχθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

  • Πρώτος ήταν η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των πρωτοβουλιών
  • Δεύτερος η δικανική ικανότητα των συνηγόρων και ιδιαίτερα για την περίπτωσή μου του δικηγορικού γραφείου της κας Μαρίας Γιαννάρα, η οποία κατάφερε να ανασύρει πεπραγμένα και πρωτοβουλίες προ 20ετίας και να αποδείξει ότι αυτό που έλαμπε στο βάθος δεν ήταν στρας ή μπιζού αλλά το τελικό προϊόν στο χωνευτήρι της τοπικής αυτοδιοίκησης με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο το ΔΗΜΟΤΗ.
  • Το ΡΕΣΙΤΑΛ των μαρτύρων υπεράσπισης, ιδιαίτερα η κατάθεση πολιτικού και προσωπικού ΗΘΟΥΣ των πάλαι ποτέ πολιτικών αντιπάλων, Αριστείδη Ζαννίκου, Αγαπητού Βασιλάκη, Ιωάννη Μαλαφή και Γεωργίου Κούνουπα. Ήταν απόσταγμα ΗΘΟΥΣ πολιτικών προσωπικοτήτων της αυτοδιοίκησης του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ. Επιβεβαίωσαν ότι ο θόρυβος που ακουγόταν μέχρι την πόλη της Χίου, κατά την διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων, ήταν αποτέλεσμα παραγωγής έργου και σύνθεσης και ουδεμία σχέση είχε με προσωπικό συμφέρον.
  • ο τέταρτος πυλώνας ήταν τα ΕΥΉΚΟΑ ΏΤΑ της σύνθεσης του δικαστηρίου τα οποία απέδειξαν, για πολλοστή φορά, ότι όταν υπάρχει δίκιο η δικαιοσύνη θα το αναγνωρίσει και θα το αποδώσει. Και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να θυμάται ότι η δικαιοσύνη είναι ο προστάτης του ΑΔΥΝΑΤΟΥ, ειδικά όταν η αδυναμία είναι και προέρχεται από ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ του τόπου αυτού.

 

Σχετικά Άρθρα