Δήμαρχος Ψαρών: Η Ιστορία μας είναι το συγκριτικό πλεονεκτημά μας

Θετική η αναγνώριση του νησιού ως ηρωικό, λάθος η αύξηση του ΦΠΑ που πρέπει να διορθωθεί, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Κ. Βρατσάνος
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 25/10/2018 - 15:40
Ψαρά
Ηχητικό απόσπασμα: 

“H ιστορία του νησιού μας είναι το κεφάλαιό του, το συγκριτικό πλεονέκτημά του και υπ’αυτήν την έννοια η αναγνώρισή του ως ηρωικό νησί, εκτός του ότι αποτελεί μια δικαίωση και ηθική ικανοποίηση για τη συνεισφορά των Ψαρών στην επανάσταση, μπορεί να μας βοηθήσει», ανέφερε σήμερα από το Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, αναφορικά με την πρωτοβουλία την οποία υιοθετεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος θύμησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση για τα Ψαρά είχε υποβληθεί από τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, «κόλλησε» λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων και επανήλθε τώρα με τον Υπουργο Εσωτερικών να κάνει δεκτή την πρόταση των βουλευτών Χίου και Δωδεκανήσου, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Δημήτρη Γάκη, αντίστοιχα.

Όπως είπε, με την αναγνώριση η πολιτεία κάνει το χρέος της στα νησιά, των οποίων η συνεισφορά στον τόπο είνα ανεκτίμητη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξή του ο Δήμαρχος ρωτήθηκε και για την αύξηση του ΦΠΑ στα Ψαρά, μέτρο που επιβλήθηκε από την 1η του Γενάρη του ’18, επαναλαμβάνοντας ότι οι επιπτώσεις είναι αισθητές στην τοπική οικονομία, αντίθετα με το όποιο δημοσιονομικό όφελος που είναι μικρό.

«Τα λάθη είναι για να διορθώνονται και εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ στα μικρά νησιά», σημείωσε ο Κώστας Βρατσάνος, ο οποίος αναφερόμενος στην επισκεψιμότητα που είχε το νησί το καλοκαίρι δήλωσε ικανοποιημένος, κύρια από το γεγονός ότι αρκετοί Χιώτες επισκέφθηκαν τα Ψαρά, ακόμη και για ολιγοήμερες διακοπές.

Σχετικά Άρθρα