Εκκένωση της Βολισσού... αλλά στα ξαφνικά!

Άσκηση από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/09/2022 - 14:26
αρχείο

Σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικό περιβάλλον θα επιχειρηθεί η διενέργεια της άσκησης εκκένωσης της Βολισσού από τους κατοίκους της, εξαιτίας πυρκαγιάς, όπως προβλέπει το σενάριο που αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτη Μανδάλα, προκειμένου η άσκηση να διεξαχθεί σε όσο το δυνατόν πιο πραγματικές συνθήκες, δεν θα ανακοινωθεί στον πληθυσμό ούτε η ημερομηνία που θα γίνει, ούτε λεπτομέρειες που αφορούν το σενάριο. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι θα γίνει αρχές Οκτωβρίου.

Δεν μας αφορά, είπε ο αντιδήμαρχος, το άρτιο αποτέλεσμα αλλά να φανεί στην πράξη αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα απόδοσης, συντονισμού κ.λ.π. και να αντιμετωπιστεί.

Για την πραγματοποίηση της άσκησης εκτός των υπηρεσιών και στελεχών του δήμου (από την πολιτική προστασία και την πρόνοια), θα λάβουν μέρος και πολλές άλλες υπηρεσίες και φορείς όπως η πυροσβεστική, η αστυνομία, το λιμενικό ακόμη και το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά του πληθυσμού.

 

askisi_ekkenosis_oikismoy_apo_politiki_prostasia_d._hioy

Σχετικά Άρθρα