ΕΛΜΕ Χίου: «Ανεπαρκή τα μέτρα με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία»

Πέμ, 15/04/2021 - 14:22

Κριτική στην κυβέρνηση και στον τρόπο με τον οποίο άνοιξε τα σχολειά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άσκησαν ο πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χίου, τονίζοντας ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το άνοιγμα των Λυκείων είναι ανεπαρκή».

Τα μέλη της ΕΛΜΕ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς όμως να έχει λάβει υπόψη της και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ασφαλή επιστροφή στα θρανία».

«Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό, τα self test που διενεργούνται δεν είναι ασφαλή και ουσιαστικά  μετατρέπουν την ευθύνη της πολιτείας σε ατομική ευθύνη», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρος Σταυρινούδης, συμπληρώνοντας ότι «ο ρόλος του διευθυντή του σχολείου και του εκπαιδευτικού γενικότερα δεν είναι να ελέγχει αν έχουν γίνει σωστά οι διαδικασίες του τεστ σε κάθε σπίτι».

Ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Δημοσθένης Πρωάκης υποστήριξε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν την περίοδο αυτή στον χώρο της εκπαίδευσης είναι η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι «παρά τις προτάσεις μας το Υπουργείο δεν συνεργάστηκε για να υπάρχει ασφαλές σχέδιο λειτουργίας, επιλέγοντας να κρατήσει κλειστά τα σχολεία 5 μήνες».

Στο ίδιο καταγγελτικό πλαίσιο της κυβερνητικής και οι δηλώσεις των Κώστα Καρατζά και Παναγιώτη Νικήτα που υπογράμμισαν και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία στους μαθητές.

Παράλληλα στην συνέντευξη τα μέλη της ΕΛΜΕ αναφέρθηκαν στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στα σχολεία, αλλά και  στην υλη των προαγωγικών εξετάσεων καθώς όπως ανέφεραν ακόμη το υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Σχετικά Άρθρα