Επιστημονική ημερίδα για τα ΑμεΑ

Τρί, 02/08/2022 - 18:43

Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική ημερίδα με θέμα: ««Σεξουαλική/ Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία», που διοργάνωσαν το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. και ο Παγχιακός Σύλλογος Α. με Α. στην φιλόξενη και δροσερή Αυλή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου: "Το ιδιαίτερο αυτό θέμα συζητήθηκε δημόσια για πρώτη φορά στη Χίο και η αποδοχή από τους παρευρισκόμενους ήταν θετική και αποδείκτηκε ότι όχι μόνο δε σόκαρε κανένα, αλλά έμοιαζε σαν να περίμεναν την συζήτηση, η οποία σίγουρα δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια τρίωρη παρουσίαση, που είχαν στην διάθεσή τους οι εισηγητές των επιμέρους θεμάτων.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάπτυξη των θεμάτων, από τους επιστήμονες, που με απλά λόγια ανέλυσαν το θέμα, έτσι ώστε η επακόλουθη βιωματική αναφορά των γονέων και των ίδιων των Ατόμων με Αναπηρία να εξελιχθεί φυσιολογικά, χωρίς να αισθανθούν οι ίδιοι ή το κοινό «άβολα»!!

Το Δ.Σ. του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και του ΜΚΔΗΦ, ευχαριστούν όλους όσοι συμμετείχαν, είτε σαν ομιλητές, είτε σαν κοινό στην ημερίδα αυτή και ελπίζει ότι θα καταφέρει εφόσον οι καιροί το επιτρέψουν, να επαναλάβει τη δράση αυτή διοργανώνοντας μια άλλη ημερίδα που θα πάει το θέμα παρακάτω…!!.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, ο οποίος έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, το Κοινωφελές Ίδρυμα « Μαρία Τσάκος » και τους χορηγούς μας. Ευχόμαστε σε όλους Καλό Υπόλοιπο Καλοκαίρι!!".

Σχετικά Άρθρα