Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Επιστολή καταπέλτης της Δημάρχου του Αη Στράτη

Η νεώτερη Δήμαρχος της Ελλάδας Μαρία Κακαλή στον ΥΕΝ
Τρί, 21/04/2015 - 18:23

Κύριε Υπουργέ,

βιώνουμε τους τελευταίους μήνες μία αρνητική διάθεση από μέρους σας για την επίλυση του ακτοπλoϊκού προβλήματος που πλήττει το νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Γνωρίζετε πως το Φεβρουάριο το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ήταν δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου, έπειτα από επίσχεσή του από τους ναυτεργάτες, αφήνοντας χωρίς συγκοινωνία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρόλ” αυτά, ενώ μπορούσατε να προβείται σε έκπτωση της ανάδοχης εταιρείας ΝΕΛ δεν το κάνατε καθώς θέλατε να επέμβετε για την πληρωμή των μισθών των ναυτεργατών.

Σήμερα, μετά από ενάμιση μήνα, καλούμαστε πάλι να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα καθώς το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ βρίσκεται πάλι δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου έπειτα από επίσχεσή του.

Σας ρωτώ, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ως πότε θα περιμένουμε από εσάς να λύσετε τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στο σύνολο τους; Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε ειδικά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να παρέμβετε πολιτικά ούτως ώστε να αναλάβει την ακτοπλοϊκή γραμμή μία αξιόπιστη εταιρεία, με ασφαλή και γρήγορα πλοία; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ, βιώνοντας την καθημερινή απαξίωση από εσάς τους ίδιους; Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα να βάλετε προτεραιότητα εμάς και τα παιδιά μας και να συμβάλετε ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας;

Γνωρίζουμε όλοι μας τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, πρέπει όμως να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται και να μην τα αφήνουμε να διαιωνίζονται.

Από το Λήμνος report

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 20:00

Την σεπτή μνήμη της χιοπολίτιδος Αγ. Μαρκέλλας θα τιμήσει και φέτος με την επιβεβλημένη λαμπρότητα η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των Χίων της πρωτεύουσας.

Ο καθιερωμένος πανηγυρικός εορτασμός θα τελεστεί κατά τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα και η Ιερά Εικόνα της Αγίας, που προσέφεραν το 1905 στον Πειραιά οι πρώτοι Χιώτες έποικοι. Ο εορτασμός τελεί υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συμμετέχουν οι αρχές της πόλης.

Χορηγοί θα είναι όπως κάθε χρόνο οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου.

Η Αδελφότης μας σας προσκαλεί να συμπροσευχηθούμε για να δωρίζει η Αγία την ευλογία και τη χάρη Της στον τόπο μας, στον ευλαβή χιακό λαό και στους Χιώτες της διασποράς.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Στ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κοραή» Αττικοβοιωτίας