Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

Εξ'αποστάσεως στήριξη στις καθημερινές ανάγκες της "Κιβωτού"

Ο Δ/ντής της Ν. Τάγαρης, μιλά για τη διαφορετική αλλά γεμάτη καθημερινότητα των παιδιών της στην εποχή του κορωνοϊού
Παρ, 03/04/2020 - 15:51
Νίκος Τάγαρης

Στη νέα πραγματικότητα, στην εποχή του κορωνοϊού, προσαρμόζονται και τα 40 παιδιά της «Κιβωτού του Αιγαίου» στο Αίπος, με το Διευθυντή της δομής, Νίκο Τάγαρη να εστιάζει στην αναγκαιότητα να μείνουμε σπίτι μας  για την προστασία του κοινωνικού συνόλου και να δούμε όλη αυτή την περιπέτεια ,όχι γκρινιάζοντας γι’αυτά που στερούμαστε, αλλά αφιερώνοντας χρόνο σε εκείνα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μέχρι τώρα, όπως να μείνουμε περισσότερο με τα παιδιά μας.

Στην μεγάλη, όπως την αποκάλεσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια», οικογένεια της «Κιβωτού» στο Αίπος, παρόλο που έχουν στερηθεί της σημαντικής βοήθειας των εθελοντών, από τους παιδαγωγούς και θεραπευτές επιχειρείται τα παιδιά να ακολουθούν ένα πρόγραμμα που τα εντάσσει σε μια κανονικότητα, συμμετέχοντας στην εξ’αποστάσεως εκπαίδευση (παρά τις ελλείψεις σε υπολογιστές, μιας και υπάρχουν μόνο 6) και αναπτύσσοντας παράλληλα κι άλλες δραστηριότητες, για τις οποίες μάλιστα κατατίθενται προτάσεις και μέσα από την ιστοσελίδα της Κιβωτού, ώστε να τις ακολουθήσουν και γονείς από το σπίτι τους.

Βέβαια το ότι «μένει στο σπίτι» και η Κιβωτός, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματούν οι ανάγκες της για την κάλυψη καθημερινών ζητημάτων, γι’αυτό και όσοι μπορούν να συνδράμουν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν με πολλούς τρόπους, με πιο απλό την αποστολή μηνύματος στο 19828 με κόστος 2,72 ευρώ, ή επικοινωνώντας με τα γραφεία της οργάνωσης στη Χίο ώστε να γνωρίσουν πως μπορούν να προσφέρουν υλική βοήθεια και ποιες είναι οι ιεραρχημένες ανάγκες της οργάνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 17:58

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων - Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.

Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.