Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Χαμόγελα, σουβλάκι και... λεωφορειάκι

Σουβλάκι πάρτυ, χορευτικά και τραγούδια στην Πλατεία για την αγορά ειδικού οχήματος για τους ''ΙΩΝΕΣ''.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 12/10/2019 - 07:35

Με ''σουβλάκι πάρτυ'', μουσική, χορό και πολλούς συμμάχους και συνδαιτημόνες, γέμισαν χαρά την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα οι ''ΙΩΝΕΣ''-Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 8.00 μ.μ. πραγματοποιώντας αυτή την εκδήλωσή τους για τρίτη συνεχή χρονιά για τον ίδιο σκοπό και με τον ίδιο προτρεπτικό τίτλο στις προσκλήσεις και τις αφίσες τους, ''Βοήθησε κι εσύ να τρέξουν οι τροχοί, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα''.  

Με την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου και με το κέφι και τη ζωντάνια τους, προχωρούν ακάθεκτοι οι ''ΙΩΝΕΣ'' προς το στόχο τους, για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για την αγορά του απαραίτητου και κατάλληλου λεωφορείου, που θα μεταφέρει τα μέλη και τους αθλητές τους στις προπονήσεις, τα εργαστήρια και τις δράσεις του σωματείου, που είναι ενεργό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποτελεί όαση αναζωογόνησης και ανάπτυξης για παιδιά και ενήλικες ΑΜΕΑ .

 Στην εκδήλωση, στηρίζοντας το σκοπό και τη δράση, συμμετείχαν με τα νεανικά χορευτικά τμήματά τους- μαζί με το χορευτικό τμήμα των ''ΙΩΝΩΝ''- ο ''Φάρος'' Βαρβασίου, η ΠΕΚΕΒροντάδου, ο ''Γεώργιος Βούρος'' Λιβαδίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου ''Γεώργιος Θεοτοκάς'', ο ΜΕΟΘυμιανών, ο Σύλλογος του Νεοχωρίου '' Άγιος Μηνάς '', ο Λαογραφικός Σύλλογος ''Λέων Αλλάτιος'', οι ''Χίοι εν Χορώ'', καθώς και τα χορευτικά τμήματα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου και του Ειδικού Γυμνασίου Χίου. Την όμορφη ορχήστρα που συνέχισε τη γιορτή και το λα'ι'κό γλέντι, μετά το χορευτικό πρόγραμμα των Σχολείων και των Συλλόγων, στελέχωσαν οι μουσικοί Σταμάτης και Απόστολος Πούπαλος, Γιώργος Βενέτης, Χρήστος Τσιαδής και Σοφία Χατζαθανάση στο τραγούδι.

  Για την αγορά του ειδικού λεωφορείου, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, χρειάζονται 80 με 90.000 Ευρώ και οι ''ΙΩΝΕΣ'' με πολύ κόπο έχουν συγκεντρώσει 14.000 Ευρώ. Δεν περιμένουν πια τίποτα από τις κούφιες υποσχέσεις των πολιτικών, πέρισυ υποσχέθηκε να προσφέρει την αγορά του λεωφορείου η τότε Περιφερειάρχης Χριστιάννα Καλογήρου...και το λεωφορείο ακόμα έρχεται... στηρίζονται όπως πάντα στις δικές τους δυνάμεις και στην αγάπη και τη συνεισφορά του κόσμου της Χίου, που γνωρίζει καλά το πολύ σπουδαίο έργο των ''ΙΩΝΩΝ'' που προσφέρουν τα μέγιστα στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, έχουν πάρει πλήθος πρωτιές και Πανελλήνιες σημαντικές διακρίσεις σαν Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ(με 60 ενεργούς αθλητές σε πινγκ-πονγκ, κολύμβηση, άρση βαρών, στίβο και στο νέο τμήμα Παραδοσιακών Χορών)ενώ η αθλήτρια της άρσης βαρών Χριστίνα Παβίτσου, με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό της, επιδιώκει να πιάσει τα όρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

  Η Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ ''ΙΩΝΕΣ'', Μαρκέλλα Αγιασμάτη, ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία και τον οβολό του το μικρό παζάρι με τις κατασκευες των παιδιών και την ψησταριά που στήθηκε στην πλατεία, τους Συλλόγους και τα Σχολεία που συνεισέφεραν με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τους πρόθυμους εθελοντές(γονείς και φίλους του Σωματείου) και την όμορφη ορχήστρα με τους νεαρούς δεξιοτέχνες(μουσικούς και τραγουδίστρια)που μεταμόρφωσαν την εκδήλωση σε γιορτή.

        Για την ενίσχυση των ''ΙΩΝΩΝ'' για την αγορά του νέου οχήματος, υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα GR 8601104900000049048021288, ενώ προσεχώς θα ανοίξει και ηλεκτρονικός κουμπαράς.

Δημήτρης Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 17:58

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων - Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.

Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.