
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό για εξόρυξη αντιμονίου στη Βόρεια Χίο, πραγματοποιείται το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία Χίου με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου που θα γνωμοδοτήσει για το θέμα.
Κάλεσμα στους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους απευθύνουν φορείς, σωματεία και συνδικάτα ενώ στάση εργασίας έχουν προκηρύξει Εργατικό Κέντρο Χίου το Ν.Τ Χίου ΑΔΕΔΥ και η ΟΕΒΕ.
Παράλληλα με ανακοινώσεις τους Εμπορικός Σύλλογος και σύλλογος καταστημάτων εστίασης ζητούν από τα μέλη τους να κλείσουν τα καταστήματα τους την ώρα της κινητοποίησης.
Σε συνέντευξή τους οι Παναγιώτης Νικήτας από το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Κουνιάδης από τη Συντονιστική επιτροπή και Γιάννης Κουκουλάρης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κάλεσαν τους πολίτες να βρεθούν στην κεντρική πλατεία στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου ζητώντας την ακύρωση του κυβερνητικού σχεδιασμού ενώ παράλληλα θα ζητήσουν και από το Περιφερειακό Συμβούλιο να ταχθεί με απόφαση του κατά του κυβερνητικού σχεδιασμού .






































