Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Καλή χρονιά εν πλώ στο M/T ARCHANGEL

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/01/2019 - 18:39

Το δεξαμενόπλοιο «Μ/Τ Archangel» με πλοίαρχο τον καπτ. Δημήτρη Λεμπέση από τη Θεσσαλονίκη, και Α’ μηχανικό τον Παναγιώτη Κωστόπουλο από την Αθήνα πλέει με το πλήρωμά του σήμερα, πρώτη ημέρα του 2019, στον Ινδικό Ωκεανό έμφορτο.

Το υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο διαχειρίζεται ο Όμιλος εταιρειών Τσάκου.

Μακριά από την πατρίδα τους οι αξιωματικοί και το πλήρωμα κρατούν τις ελληνικές παραδόσεις και σήμερα γιορτάζουν, κόβοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Οι φωτογραφίες από το πλοίο στην μακρινή Ανατολή, λίγες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου, είναι οι πρώτες που έλαβαν φέτος τα Ναυτικά Χρονικά!

Όλοι εμείς που υπηρετούμε την ελληνική ναυτιλιά με σεβασμό και αγάπη ευχαριστούμε το πλήρωμα και τον Όμιλο Τσάκου που μοιράζεται με τους αναγνώστες μας σήμερα, πρωτοχρονιά, στιγμιότυπα από τη ζωή εν πλώ.

Σε όλους τους ναυτικούς και σε όλα τα στελέχη που υποστηρίζουν τα πλοία των Ελλήνων ευχόμαστε υγεία, καλά ταξίδια και ήρεμες θάλασσες.

Η μεγάλη Ελληνική Ναυτιλία, οι ναυτικοί και τα πλοία μας σε όλες τις θάλασσες του κόσμου μάς κάνουν υπερήφανους.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Πηγή: Nαυτικά Χρονικά

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 18:59

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 6:10 μ.μ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.