Κυριακή και Καθαρή Δευτέρα όστρακα στα ιχθυοπωλεία της Χίου

"Να προτιμάτε τις μαύρες γαρίδες", συνιστά ο Προϊστάμενος της Ιχθυόσκαλας, Ντίνος Στούπος
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/03/2019 - 15:39

Τα πρώτα Σαρακοστιανά θαλασσινά εδέσματα έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους στους πάγκους των ιχθυοπωλείων, με την μεγάλη ποσότητα οστρακοειδών να αναμένεται να έρθει στην Χίο το πρωί της Κυριακής 10/03/19, αλλά και την Καθαρή Δευτέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην “Αλήθεια” ο προϊστάμενος της Ιχθυόσκαλας, Ντίνος Στούπος.

«Παραγωγή υπάρχει, το θέμα είναι να υπάρχει και χρήμα στον κόσμο να τα αγοράζει», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι προ κρίσης ερχόταν στην Χίο πάνω από 3 τόνοι οστρακοειδή, ποσότητα που πλέον περιορίζεται στον έναν ίσως και κάτι περισσότερους τόνους.  

Αναφορικά με τις τιμές ο προϊστάμενος της ιχθυόσκαλας δήλωσε ότι θα κυμανθούν στα ίδια με περσι επίπεδα, δηλαδή 15 ευρώ το κιλό οι γυαλιστερές και τα κυδώνια, ενώ φθηνότερα θα είναι τα μύδια (6 με 7 ευρώ το κιλό).

Για τα υπόλοιπα θαλασσινά, γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρι, οι ντόπιοι αλιείς με δεδομένο και τον καλό καιρό, αναμένεται να καλύψουν, σύμφωνα με τον κύριο Στούπο, τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, με τον ίδιο να συνιστά στους πολίτες να μην φοβούνται να αγοράζουν τις πιο μαύρες γαρίδες, αντίθετα να τις προτιμούν, γιατί δεν έχουν συντηρητικά.

Όσον αφορά τις τιμές, αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος, επομένως κάποιος μπορεί να βρει γαρίδες ακόμη και με 7 ευρώ και καλαμάρια και χταπόδια από 14 έως 15 ευρώ.

yparhei_eparkeia_ostrakoeidon_zitoymeno_einai_to_hrima

Σχετικά Άρθρα