Μαίνεται η φωτιά στην Κατάβαση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 31/07/2023 - 01:52

Αγώνα απέναντι στα πύρινα μέτωπα δίνουν από τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής οι Πυροσβεστικές δυνάμεις του Νομού και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και Δήμου Χίου μαζί με εθελοντές.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες των αρμόδιων αρχών ξέσπασε μετά από πρόσκρουση οχήματος με την πλαγιά του λόφου στη στροφή από την Κατάβαση στα Διευχα και μεταδόθηκε σε δασική έκταση μεταξύ Κατάβασης Πιτυους.

Στις 02:00 ξημερώματα Δευτέρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα, δεκάδες εθελοντές καθώς και υδροφόρες του Δήμου συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ η Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας εκτιμώντας την κατάσταση έστειλε μήνυμα στη 1 παρά τα ξημερώματα σε πολίτες για την άμεση μετακίνησή τους καθώς και την εκκένωση περιοχών. Το μήνυμα από το 112 απευθυνόταν στους κατοίκους της Κατάβασης και των Διευχών και τους προέτρεπε να μεταβούν άμεσα στη Βολισσό.

* Νεότερη ενημέρωση 02:30: Οι ρεπόρτερ της "Αλήθειας" που βρίσκονται στο σημείο, ενημέρωσαν ότι οι οικισμοί των Διευχών και της Κατάβασης εκκενώθηκαν πλήρως και 30 συμπολίτες μας άφησαν πίσως τις οικίες τους και μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Βολισσού, ενώ η διοίκηση της επιχείρησης κατάσβεσης ανακοίνωσε ότι με το πρώτο φως της ημέρας στις 6:00 το πρωί θα μεταβούν στο νησί 6 εναέρια μέσα, ανάμεσά τους canadair και ελικόπτερα. Στο σημείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται και ο στρατός όπου με ειδικά μηχανήματα ανοίγει αντιπυρικές ζώνες.

* Νεότερη ενημέρωση 02:43: Στις 3 τα ξημερώματα αναμένεται ειδική πτήση από την Αθήνα με τη δύναμη 30 δασοκομάντος που θα φθάσουν στο νησί για την κατάσβεση, με εφόδιο τις ειδικές τους γνώσεις απέναντι στην πύρινη λαίλαπα της Κατάβασης.

* Νεότερη ενημέρωση 02:56: Σε νέα επικοινωνία μεταξύ του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου υπήρξε η διαβεβαίωση απογείωσης 6 πυροσβεστικών αεροσκαφών στις 6 τα ξημερώματα.

* Νεότερη ενημέρωση 03:13: Σύμφωνα με την καταγραφή εναέριου πλάνου από drone της "Αλήθειας" η φωτιά είναι απλωμένη σε μία μεγάλη έκταση μεταξύ Κατάβασης και περιοχής δυτικά του Πιτυούς.

* Νεότερη ενημέρωση 03:32: Έφτασαν στο αεροδρόμιο της Χίου οι 30 δασοκομάντος. Μετακινούνται στην περιοχή της Κατάβασης.

mainetai_i_fotia_stin_katavasi

Σχετικά Άρθρα