Με πάνω από 20 νοσηλευόμενους κινήσεις για κλινική covid στο "Σκυλίτσειο"

Σήμερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χίου 13 άτομα, εκ των οποίων 3 στην ΜΕΘ
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 01/04/2021 - 13:20
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αν ο αριθμός των νοσηλευομένων στο "Σκυλίτσειο" υπερβει τους 20 με 22 τότε υπάρχουν σκέψεις για μετατροπή υφιστάμενης κλινικής σε κλινική covid 19 και μεταφορά των νοσηλευομένων της σε άλλα τμήματα, με πιο πιθανό αυτό να γίνει στην Παθολογική Κλινική.

Αυτό ανέφερε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Κανταράκη, με δεδομένη την πρόσθετη ανησυχία που δημιουργεί η ένδειξη αυξημένου ιικού φορτίου στα λύματα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας ανάλυσης που γνωστοποίησε η ΔΕΥΑΧ.

Σήμερα στους οικίσκους covid 19 νοσηλεύονται 12 άτομα και 3 ακόμα παραμένουν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θυμίζουμε η δυναμικότητα των οικίσκων είναι για 29 άτομα.

"Μέχρι τώρα έχουμε ανταπεξέλθει στις ανάγκες", τόνισε η κα Κανταράκη κάνοντας ειδική αναφορά στη συμβολή των εργαζομένων, που από το πόστο του ο καθένας συνέβαλε γι'αυτό το αποτέλεσμα.

"Θα δούμε τι άλλο θα μπορέσουμε να κάνουμε. Κάθε ημέρα είναι διαφορετική", σχολίασε λέγοντας ότι υπάρχει προεργασία και προετοιμασία σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση.

"Είναι εμμονικό και επιθετικό αυτό το κύμα", ανέφερε και συνέστησε σε όλους μας προσοχή και τήρηση των μέτρων.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το αρνητικό σενάριο, δηλαδή χρειαστεί να νοσηλευτούν πάνω από 20 με 22 άτομα, θα συνεδριάσει, όπως είπε,  η επιτροπή λοιμώξεων και η ομάδα επιχειρησιακού σχεδιασμού και θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις που κατά την ίδια μπορούν να είναι και άμεσα εκτελεστές.

Όπως ξεκαθάρισε χώρος για ανάπτυξη άλλων οικίσκων δεν υπάρχει πλέον, οπότε αν χρειαστεί οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε κλινική που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, οπότε σ'αυτήν την περίπτωση η Παθολογική φαντάζει ως η πιο πιθανή εκδοχή.

Όσο για τους ασθενείς της κλινικής, που βάσει του σεναρίου, θα λειτουργήσει για τον κορωνοϊό, αυτοί θα μεταφερθούν σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα