Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Με παρέλαση από το Γούβι η εκκίνηση του ρουκετοπόλεμου

Από τις 9 μ.μ. οι πρώτες ρίψεις και δωρεάν μεταφορά πολιτών από τον ΦΟΒ στον Αγ. Μακάριο
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 25/04/2019 - 14:41

Με την καθιερωμένη παρέλαση των ρουκετατζήδων, που θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου από το Πετροκάραβο στο Βροντάδο, μπαίνει στην τελική ευθεία η αναβίωση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου μεταξύ των ενοριών Παναγίας Ερειθιανής και Αγίου Μάρκου.

Φέτος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου, Μάρκο Κοσμά, υπολογίζεται ότι θα γίνει ρίψη 10.000 με 12.000 ρουκετών,  αριθμός που κινείται σε λογικά πλαίσια, αν θυμηθούμε ότι υπήρξαν χρονιές που υπερέβησαν και τον 10πλάσια αριθμό, χωρίς αυτό να στερεί σε θεαματικότητα, από τη στιγμή που η εκτόξευσή τους γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Οι ρίψεις, θα ξεκινήσουν σε δοκιμαστικό επίπεδο από τις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου και κανονικά από τις 9.30 έως τις 10.30 μ.μ. οπότε θα γίνει ημίωρη  διακοπή για την ασφαλή προσέλευση του κόσμου στις δύο εκκλησίες και θα συνεχιστούν αμέσως μετά για να κορυφωθούν την ώρα που οι καμπάνες θα ηχήσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλέον ασφαλές σημείο για να παρακολουθήσουν οι θεατές τον ρουκετοπόλεμο είναι ο Αγ. Μακάριος, γι’αυτό - όπως είπε ο κ. Κοσμάς- λεωφορεία από τις 8.30 μ.μ. θα εκτελούν δωρεάν δρομολόγια από το χώρο του ΦΟΒ ( όπου θα αφήνουν οι επισκέπτες τα οχήματά τους) . Παράλληλα εθελοντές από το Σύλλογο Βρονταδουσιακών Εθίμων, την ΛΕΦΕΔ κ.α. σε 7 σημεία γύρω από τις δύο ενορίες θα καθοδηγούν το κοινό, προκειμένου να αποφύγουν είσοδο πολιτών σε περιοχές πουελλοχεύουν κινδύνους.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εκκλησίες και  τα σπίτια (με μια και μόνη εξαίρεση, λόγω άρνησης του ιδιοκτήτη) έχουν περιφραχθεί -μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τον κο Κοσμά-  ενώ -μέχρι τις 9 με 10 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα επιχειρηθεί ο καθαρισμός της περιοχής.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 16:03

Με τους φόρους που έχουν να επιβληθεί  στα καπνικά προϊόντα δυστυχώς πλέον δεν προκαλούν έκπληξη οι συνεχείς αναφορές στο αστυνομικό δελτίο για συλλήψεις ατόμων που έχουν στην κατοχή τους λαθραία τσιγάρα κ.λ.π.

Μια τέτοια ανακοίνωση έχουμε και σήμερα που αφορά στη σύλληψη στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , ενός αλλοδαπού ηλικίας 42 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου και κατασχέθηκαν -470- πακέτα τσιγάρα, τα οποία όπως διακριβώθηκε δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

(φωτογραφία αρχείου)