«Ο δάσκαλος διδάσκει πρώτα ήθος και μετά γράμματα»

«Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV με τον Δημήτρη Κομνηνό
Δείτε το Βίντεο
Κυρ, 11/02/2024 - 20:12

«Ο δάσκαλος διδάσκει πρώτα ήθος και μετά γράμματα» "Αυτοπροσώπως" στην Αλήθεια ΤV με τον Δημήτρη Κομνηνό.

Εσχάτως προσέθεσε άλλο ένα βραβείο στο προσωπικό του αρχείο.

Η Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου βράβευσε τον… δάσκαλο της Δημήτρη Κομνηνό, την ημέρα των τριών Ιεραρχών, για την προσφορά του στην εκπαίδευση.

Γεννημένος στην Λήμνο, παιδί Φιλολόγου Γυμνασιάρχη, τον κερδίζουν τα Μαθηματικά, τα σπουδάζει, τα διδάσκει μετά ως Καθηγητής στην Χίο, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να μελετά, να «ψάχνεται» να μετεκπαιδεύεται και να αξιολογείται. Και στην εκπαίδευση και στην ζωή.

Την Πέμπτη ένας άλλος… μαθητής του, ο Γιάννης Τζούμας, προβάλλει τις απόψεις του σεβαστού σε όλους συνταξιούχου Καθηγητή, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Θυμάται την Λήμνο των παιδικών του χρόνων, τις δυσκολίες των σπουδών του, την πάνω από 2 χρόνια θητεία του στο Πολεμικό ναυτικό, τον διορισμό του στην Χίο, την μετεκπαίδευση του στην Αθήνα, την εμπειρία του από την διδαχή των Ελληνοπαίδων της Γερμανίας, την θητεία του και τα πρωτοποριακά συστήματα που εισήγαγε ως Προϊστάμενος εκπαίδευσης, την εμπειρία του ως Διευθυντής της Νομαρχίας Χίου.

Μιλάει για την αξιολόγηση, για την αξία του διαβάσματος πριν την διδαχή, για την «τέχνη» να διδάσκεις απλά, για την αυστηρότητα και την επιείκεια, μέχρι και για τον γάμο των ομοφύλων ερωτάται και απαντά, ενώ «σπάει» από συγκίνηση όταν μιλάει για την οικογένεια του και αποκαλύπτει μεταξύ άλλων την αγάπη του για την κιτρινόμαυρη ΑΕΚ.

 

aytoprosopos_dimitris_komninos

Σχετικά Άρθρα