Ο Δήμος Χίου δε θέλει νέες φυλακές

Εκτιμά το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Χίου, που διαπιστώνει κωλυσιεργία από μέρους της Δημοτικής Αρχής
Πέμ, 18/12/2014 - 15:45

Όπου δεν θέλει να ζυμώσει…

Εννιά μήνες τώρα Επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης “χτενίζουν” τη Χίο, για να καταλήξουν σε 5 περιοχές εκτός πόλης, για να μεταφερθούν σε νέο κτήριο οι Φυλακές Χίου, ως Φυλακές Βορείου Αιγαίου. Εννιά μήνες τώρα και κατάληξη δεν λέει να γεννηθεί. Οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι σήμερα, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στην Εξωτερική Φρουρά αλλά και ο Διευθυντής των Φυλακών, έδωσαν συνέντευξη για να καταγγείλουν από τη μια την καθυστέρηση αλλά και δημοσίευμα, που βάλλει κατά των νέων Φυλακών, που πιστεύουν ότι πίσω απ’ αυτό υπάρχουν στελέχη της νέας δημοτικής αρχής.

“Εννιά μήνες περιμένουμε και εξέλιξη στην ουσία δεν υπάρχει”, κατήγγειλε ο Διευθυντής των Φυλακών, Κώστας Βαγιάνος. “Κάναμε ένα έγγραφο, που υπογράφουν όλοι πλην Δημάρχου και καυτηριάζουμε αυτή την καθυστέρηση.”

“Οι Φυλακές είναι αστείο να συζητάμε για αρνητικά στοιχεία, αφού είναι γνωστόν ότι προσφέρουν, γι’ αυτό όπου υπάρχει Σωφρονιστικό Κατάστημα όλοι ζητούν εκσυγχρονισμό και επεκτάσεις”, τόνισε ο Γραμματέας του Σωματείου Σωφρονιστικών υπαλλήλων, Δημήτρης Νύκτας. Όμως είμαστε βέβαιοι”, συμπλήρωσε, “ότι η δημοτική αρχή κωλυσιεργεί και δεν συμπαραστέκεται στο αίτημά μας.”

“Οι Φυλακές εδώ που βρίσκονται είναι ακατάλληλες”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Εξωτερική Φρουρά, Γιάννης Λουκαράκης.

Στα επίμονα ερωτήματά μας, πού εμπλέκεται ο Δήμος στην όλη διαδικασία, απάντηση δεν πήραμε, όμως στο τέλος της διαδικασίας ειπώθηκε ότι από τα 5 γήπεδα για τις νέες Φυλακές, τα 4 είναι Δημοτικά οπότε εφ’ όσον έχουν κριθεί κατάλληλα θα πρέπει να τα παραχωρήσει ο Δήμος στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου από την “Θέμις Κατασκευαστική”.

Σχετικά Άρθρα