Ο κροκόδειλος... του Μανάγρου

Κροκοδείλιες... σκέψεις του Δημήτρη Τσεσμετζή
Παρ, 19/11/2021 - 17:05

Χθες στο καφέ τής πλατείας Πλαστήρα, δύο ήταν οι ειδήσεις που κυριάρχησαν!      

Η μία, ότι ξεβράσθηκε κροκόδειλος 2.5 μέτρων περίπου, στο Μάναγρος, και ελέχθη από σοβαρό άτομο, (κ. Σταύρος Συρρής) που τον ειδοποίησε η ανηψιά του, που έχει εξοχικό εκεί.  Όταν πήγε την επόμενη μέρα, τον είδε σκεπασμενο σχεδόν όλο με άμμο και  χώμα, λόγω της δυσοσμίας που επικρατούσε, τον βλέπετε στην φωτογραφία, ενώ σαρκοβόρα πουλιά (κοράκια κυρίως) κατάτρωγαν το αποκαλυφθεν από την άμμο μέρος της κοιλιάς του.   

Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι στην Αυστραλία "κυκλοφορούν" κροκόδειλοι και σε θάλασσα με πυκνότητα σε αλάτι 1.018gr/cm3 (1.025 είναι η θάλασσα και 1.000 είναι το νερό που... πίνουμε), αφού ένας κροκόδειλος πήδηξε και έφαγε τα πόδια ενός Υποπλοιάρχου, όταν κατέβηκε με την ανεμόσκαλα, για να πάρει (διαβάσει) το βύθισμα της μέσης!       

...η άλλη είδηση είναι ότι μάλλον ο κορωνοϊός δεν κολλάει εύκολα σε μερικούς ανθρώπους!    

Γιατί μία γυναίκα που δουλεύει σε γνωστό Σούπερ μάρκετ της πόλης μας (δεν σας το λέω γιατί ήσαστε μαρτυριάριδες) και δεν έχει κάνει το εμβόλιο, προσπαθεί εδώ και 20 μέρες να κολλήσει από τον άνδρα της, που έχει κορωναϊό, ώστε να μην την απολύσουν, αφού θα έχει το χαρτί νόσησης - ανάρρωσης (πιστοποιητικό νόσησης) από τον κορωναϊό, και δεν κολλάει με τίποτα!   

Κάθε μέρα (και νύχτα) του λέει... "έλα άντρα μου να με... κολλήσεις", αλλά τίποτα...

Τί αψηλοκρεμαστό, τί αεροπλανικό, τι... 72, τι Γαλλικά φιλιά διαρκείας ... τζίφος η υπόθεση! 

Αφού ο άντρας που είχε κορωναϊό αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα, τώρα αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα... εξάντλησης  και παίρνει TONOTIL!

Δεν ξέρω αν τελικά η γυναίκα αυτή -με τον γερό οργανισμό- αποκτήσει κορωνοϊό, αλλά εγκυμοσύνη σίγουρα!    

Οι ειδικοί πρέπει να εξετάσουν προσεχτικά και τις δύο περιπτώσεις, και τις δύο ειδήσεις...  

Γιατί ο κροκόδειλος, αν ήρθε μόνος του (επειδή  μεταλλάχτηκε κάποιο είδος, ζώντας 100ντάδες χρόνια στις υφάλμυρες εκβολές του Νείλου) και δεν τον σκότωσαν τίποτα Χασανάκια στον Νείλο και τον έφεραν κάποια θαλάσσια ρεύματα... θα έχουμε πρόβλημα του χρόνου το καλοκαίρι, στη κολυμβητική περίοδο... 

 

Σχετικά Άρθρα