Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

"Πασχαλινή" ατμόσφαιρα στην βιβλιοθήκη "Κοραής"

Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 20/04/2019 - 11:59

Άρωμα… Πάσχα γέμισε η Βιβλιοθήκη «Κοραής» καθώς μικρά παιδιά, υπό την καθοδήγηση της Ρούλας Μονιούκα, έφτιαξαν τις λαμπάδες τους, σε μια δραστηριότητα με πολλαπλούς συμβολισμούς.

Τα μικρά παιδιά παράλληλα με την κατασκευή της λαμπάδας, έμαθαν και για τα μηνύματα αγάπης που στέλνει η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, ενώ τραγούδησαν και τα κάλαντα του Λαζάρου.

Τόσο η Ρούλα Μονιούκα όσο και η Άννα Χαζίρη, διευθύντρια της βιβλιοθήκης «Κοραής» μιλώντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ, τόνισαν το νόημα της γιορτής του Πάσχα που, όπως είπαν, δεν είναι άλλο από την αγάπη και την ζεστασιά που οι άνθρωποι  οφείλουν να μοιράζονται.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 21/01/2020 - 14:58

Tο ευρωπαϊκό πρόγραμμα  MELTEMI συνεχίζει τις σημαντικές δράσεις του, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας της Χίου σχετικά με τα θαλάσσια απορρίμματα, με δυο εκδηλώσεις το πρωί της Τρίτης στο Επιμελητήριο και στην «Πυξίδα» αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ΜΕΛΤΕΜΙ βασίζεται στην δημιουργία διακρατικών δικτύων μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και Κύπρου με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ικανότητας των εμπλεκόμενων τοπικών αρχών και των παράκτιων κοινωνιών όλων των ηλικιών, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών στο θαλάσσιο περιβάλλον.