"Πράσινο φως" για τους Τρεις Μύλους Βροντάδου

Στοίχημα με τις ικανότητες της στο... τρέξιμο από τη Δημοτική Αρχή που πρέπει να ολοκληρώσει το έργο μέχρι το τέλος του χρόνου
Τρί, 10/03/2015 - 16:10

Το "πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης των Τριών Μύλων Βροντάδου, μέσω του Leader Αλιείας, άναψε η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος.

Ο Αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Τσούχλης επισκέφτηκαν τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ» αλλά και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 από το Δήμο Χίου.

Μιλώντας στο Ράδιο «Α» ο Στρατής Γδύσης σημείωσε ότι το έργο στους Τρεις Μύλους, όπως αυτό τροποποιήθηκε με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανάπλαση της περιοχής και δημιουργία ανοιχτού Μουσείου Καραβομαραγκού. Εκείνο που χρειάζεται τώρα, τόνισε ο αντιδήμαρχος,  είναι τα τρέξουν οι διαδικασίες ώστε μέχρι το Πάσχα που θα βγει η πρόσκληση του προγράμματος να μπορέσει να ενταχθεί και δημοπρατηθεί, μιας η προθεσμία κατασκευής του είναι μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο πλαίσιο των επαφών με τη Διαχειριστική Αρχή συζήτηση έγινε και για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020 και τις ευκαιρίες που προσφέρει στη Χίο, όπου και διατυπώθηκε η απορία από τον Προϊστάμενο και τα στελέχη της γιατί δεν έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση έργων από το Επιχειρησιακό της Αλιείας για πολλά χρόνια, τονίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το τελευταίο έργο που χρηματοδότησαν ήταν η Ιχθυόσκαλα! Ο κ. Γδύσης θεωρεί ότι το πρόγραμμα αυτό αν αξιοποιηθεί κατάλληλα μπορεί να προσφέρει διέξοδο με την εξεύρεση χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση αρκετών ζητημάτων λιμενικών υποδομών που ταλανίζουν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Όσον αφορά τις επαφές τους στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Κεντρική Χίο από το τρέχον πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013, (σ.σ. φτάνει βέβαια να χωροθετηθεί πρώτα από το Δήμο), με τον Αντιδήμαρχο να σημειώνει ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα επαφές στην Αθήνα θα έχει και ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα