Χίος, Δευτέρα 6 Ιουλίου

Προσλήψεις για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας

Λόγω καθυστέρησης της Κοινωφελούς και μη έγκρισης - ακόμη- των 8μηνιτών προσλαμβάνονται 35 άτομα με 4μηνες συμβάσεις
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 15/04/2020 - 15:06
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Με την πρόσληψη 4μηνιτών επιχειρεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου, που περιλαμβάνουν εκτός της αποκομιδής απορριμμάτων και τις χορτοκοπές, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου.

Η υπηρεσία - κατά τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πάνο Αναγνώστου, είναι υποστελεχωμένη, και πέρα από το μόνιμο προσωπικό δεν υπάρχει πλέον κανένας εργαζόμενος από τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης του 2018 και 2019 που αριθμούσαν στο σύνολο περί τα 170 άτομα, το προηγούμενο διάστημα.

Με δεδομένο ότι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης έχει καθυστερήση (δημοσιεύθηκε η απόφαση στο ΦΕΚ αλλά ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ), και δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι 20 προσλήψεις 8μηνης διάρκειας που αφορούσαν θέσεις οδηγών, χειριστών μηχανημάτων και επάνδρωση απορριμματοφόρων, τις οποίες έχει αιτηθεί ο Δήμος από τον Φεβρουάριο, ο κος Αναγνώστου γνωστοποίησε ότι ο Δήμος προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων, με διάρκεια απασχόλησης τους 4 μήνες.  Ήδη προσελήφθησαν 10 4μηνίτες και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες προκήρυξη για 25 ακόμη θέσεις.

Το προσωπικό αυτό επιφορτίζεται και με το έργο των χορτοκοπών που έχουν ξεκινήσει στην πόλη, το Χαλκειός κ.λ.π. ενώ στις 8 δημοτικές ενότητες οι χορτοκοπές θα γίνουν από εργολάβους με το δήμο να διαθέτει γι'αυτό το σκοπό, ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ, που θα καλύψει το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 15:45
Ηχητικό απόσπασμα:

Με τα χέρια γεμάτα θα φτάσουν αύριο στο νησί των Οινουσσών μέλη της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, που σε συνεργασία με την Alpha Bank θα προσφέρουν  ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών και σε συνεργασία με τα "ελληνικά πετρέλαια" tablets στους μαθητές των τριων τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από ιατρικά μηχανήματα μεταξύ των οποίων έγχρωμος ψηφιακός υπερηχογράφος, holter καρδιακού ρυθμού, συσκευές ανάνηψης, εξεταστικό κρεβάτι καθώς και επαρκή ποσότητα από διαγνωστικά tests, ιατρικές τσάντες πρώτων βοηθειών, οξύμετρα, πιεσόμετρα κ.α.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, πρόκειται για το αποτέλεσμα των δράσεων εξωστρέφειας που είχαν αναπτυχθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του και μάλιστα έπεται συνέχεια στα πλαίσια της συνεργασίας με την ΜΚΟ «άγονη γραμμή γόνιμη», με την εφαρμογή που θα υπάρξει στα κινητά η οποία θα πληροφορεί τα άτομα με αναπηρία για τους προσβάσιμους χώρους στις Οινουσσες.