Προσλήψεις για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας

Λόγω καθυστέρησης της Κοινωφελούς και μη έγκρισης - ακόμη- των 8μηνιτών προσλαμβάνονται 35 άτομα με 4μηνες συμβάσεις
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τετ, 15/04/2020 - 15:06
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Με την πρόσληψη 4μηνιτών επιχειρεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της τρέχουσας περιόδου, που περιλαμβάνουν εκτός της αποκομιδής απορριμμάτων και τις χορτοκοπές, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου.

Η υπηρεσία - κατά τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πάνο Αναγνώστου, είναι υποστελεχωμένη, και πέρα από το μόνιμο προσωπικό δεν υπάρχει πλέον κανένας εργαζόμενος από τα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης του 2018 και 2019 που αριθμούσαν στο σύνολο περί τα 170 άτομα, το προηγούμενο διάστημα.

Με δεδομένο ότι το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης έχει καθυστερήση (δημοσιεύθηκε η απόφαση στο ΦΕΚ αλλά ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ), και δεν έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι 20 προσλήψεις 8μηνης διάρκειας που αφορούσαν θέσεις οδηγών, χειριστών μηχανημάτων και επάνδρωση απορριμματοφόρων, τις οποίες έχει αιτηθεί ο Δήμος από τον Φεβρουάριο, ο κος Αναγνώστου γνωστοποίησε ότι ο Δήμος προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων, με διάρκεια απασχόλησης τους 4 μήνες.  Ήδη προσελήφθησαν 10 4μηνίτες και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες προκήρυξη για 25 ακόμη θέσεις.

Το προσωπικό αυτό επιφορτίζεται και με το έργο των χορτοκοπών που έχουν ξεκινήσει στην πόλη, το Χαλκειός κ.λ.π. ενώ στις 8 δημοτικές ενότητες οι χορτοκοπές θα γίνουν από εργολάβους με το δήμο να διαθέτει γι'αυτό το σκοπό, ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ, που θα καλύψει το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους.

 

151_ergazomenoi_sto_dimo_hioy_apo_ti_nea_koinofeli_ergasia

Σχετικά Άρθρα