Χίος, Τετάρτη 3 Ιουνίου

Σταμάτης Κάρμαντζης: Eμπιστευόμαστε στα ΠΣΕΑ την εμπειρία του Ταξίαρχου ε.α Αντώνη Ζερβάκη

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/03/2018 - 14:36

Τον ταξίαρχο ε.α Αντώνη Ζερβάκη «καλωσόρισε» στη θέση του άμισθου συμβούλου στον πολιτικό σχεδιασμό έκτακτων αναγκών της Π.Ε Χίου ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, λέγοντας ότι είναι μια παλιά τακτική να «υπηρετούν» το τμήμα των ΠΣΕΑ, στρατιωτικοί ε.α, μεταφέροντας έτσι τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

«Είναι κρίμα αυτές οι γνώσεις που διαθέτει ο κ.Ζερβάκης  να μην αξιοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης, συμπληρώνοντας ότι βασιζόμαστε ως περιφέρεια σε αυτό ,προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε.

«Θέματα λεπτά , πρέπει να τα αντιμετωπίζουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που γνωρίζουν από λεπτούς χειρισμούς», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Ο ίδιος τώρα ο κ. Ζερβάκης , αφού ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη δήλωσε ότι είναι χαρά για εκείνον να συνεχίσει να προσφέρει στην πατρίδα του.

«Ο ρόλος  των ΠΣΕΑ είναι να έχει σχεδιάσει ένα τρόπο προστασίας του άμαχου πληθυσμού, σε περίπτωση κρίσης», ανέφερε συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στον κόσμο, αλλά εμείς οφείλουμε να σχεδιάσουμε κάθε λεπτομέρεια προστασίας ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ».

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 03/06/2020 - 17:58

Έχοντας διανύσει μια πρωτόγνωρη διαδρομή τους τελευταίους τρεις μήνες, το συγχρηματοδοτούμενο έργο “MELTEMI”, σεβόμενο τις υπάρχουσες συνθήκες, προβαίνει στο τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο (National Training Course), μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., στο Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” (Μιχαήλ Λιβανού 51) καθώς και στο Δημαρχείο της Χίου (Δημοκρατίας 2) θα πραγματοποιηθεί το τελικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο, θα εισακουστούν οι απόψεις όχι μόνο των εμπλεκόμενων φορέων και ενδιαφερόμενων μερών της Χίου, αλλά και των Δημάρχων - Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τουρισμού άλλων παράκτιων περιοχών. Σκοπός της συμμετοχικής διαδικασίας είναι η συνεκτίμηση των μέτρων που έχουν λάβει οι αντίστοιχες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για την αντιμετώπιση των θαλασσίων απορριμμάτων και η εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του προγράμματος MELTEMI ενάντια στα θαλάσσια απορρίμματα.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, εταίροι του προγράμματος ΜELTEMI, καθώς και προσκεκλημένοι ειδικοί περιβαλλοντικών θεμάτων, θα συζητήσουν με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων της Χίου και με Δημάρχους άλλων παράκτιων περιοχών για τα θαλάσσια απορρίμματα και τα εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν καταλήγοντας στη διαμόρφωση της πρότασης Εθνικού Σχεδίου Δράσης, ένα σχέδιο δράσης με προτεινόμενες βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος των θαλασσίων απορριμμάτων.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως το Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’, που είναι υπεύθυνο για την ομαλή υλοποίηση της δράσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, για τα άτομα που θα παρευρίσκονται στο Ίδρυμα ‘Μαρία Τσάκος’ και στο Δημαρχείο την ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan - Mediterranean.

Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συμβάλει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.