Στην Περιφέρεια είμαστε... παντός καιρού

Με αλυσίδες οι κίνηση μετά το Αίπος
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 18/01/2016 - 14:19

Η επέλαση του χιονιά φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και προβλήματα σε δρόμους και της Χίου.

Από το πρωί ήταν σε ετοιμότητα Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος και χρειάστηκε η επέμβαση της πρώτης με γκρέιντερ και ρίψη αλατιού από το 18ο χλμ του Αίπους μέχρι τη διασταύρωση με το Πυτιός, με την προειδοποίηση στους οδηγούς που θα περάσουν από εκεί να έχουν αλυσίδες στα οχήματα καθώς μετά την απομάκρυνση του χιονιού δεν λύνονται τα προβλήματα, γεγονός που εξαρτάται από το εάν θα συνεχιστούν τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες, που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για παγετό.

Σύμφωνα με το Διοικητή της Τροχαίας, Γιάννη Αραμπατζή, παρόλο που ο δρόμος προς Προβατά το μεσημέρι ήταν βατός, το γεγονός ότι συνέχιζει να χιονίζει δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που συνιστάται η προσοχή των οδηγών και γιατί όχι η χρήση και εκεί αλυσίδων.

Σημειώνουμε ότι το πρωί χιόνιζε και στον άξονα Διευχών – Σπαρτούντας.

Επίσης από το Δήμο Χίου, ο οποίος έχει στη διάθεσή του 5 τόνους αλάτι, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Ζώας έχουν δοθεί σε χωριά (Αγιο Γιώργη, Αυγώνυμα, Καρδάμυλα κ.α. ) ποσότητες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων στο δημοτικό οδικό δίκτυο.

Σταμάτης Κάρμαντζης - Αντιπεριφερειάρχης Χίου - Στην Περιφέρεια είμαστε... παντός καιρού

Σχετικά Άρθρα