Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Στο Γηροκομείο οι αξιωματικοί Ε.Ν.

Δευ, 20/01/2020 - 09:20

Μετά τις φυλακές επόμενος "σταθμός" ανθρωπιστικής δράσης για τον Παγχιακό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού το Γηροκομείο Χίου.

Το ίδρυμα επισκέφθηκαν το Σάββατο, μεταφέροντας ποσότητα φρούτων ο Προεδρος και ο Αντιπρόδρος του Συλλόγου, Αργύρης Χατζελένης και Λουκάς Μανωλάκης, αντίστοιχα, οι οποίοι συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο του Γηροκομείου, Δημήτρη Σαρρή.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 14:32

Την αξία της περιοχής του «17» από γεωλογικής και αρχαιολογικής πλευράς, θέλησε  να τονίσει  με δηλώσεις του στην ΑΛΗΘΕΙΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι των Μονοπατιών της Χίου» Γιώργος Χαλάτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλάτση αυστριακός ερευνητής που βρέθηκε στην Χίο και μελέτησε την περιοχή του Αίπους την χαρακτήρισε «ως απεικόνιση της γεωλογικής ιστορίας του πλανήτη», στην 14 σέλιδη εργασία του.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή και προσκαλώ φορείς και πολιτικούς να διαβάσουν και να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της  ευρύτερης περιοχής του Αίπους», τόνισε ο κ. Χαλάτσης.

Παράλληλα ο  ίδιος αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην Διαδρομή του Ομήρου από την Πόλη προς το βόρειο τμήμα του Νησιού τονίζοντας ότι ο μοναδικός δρόμος που θα ακολούθησε είναι η αρχαία στράτα, παρακλάδι της Ελληνόστρατας, προκειμένου να φτάσει στο Πυτιός.

«Ακόμη και ο Φορέας τουρισμού αν θέλει να χρησιμοποιήσει τον Όμηρο ως χιώτικο brand name, θα πρέπει να ενημερωθεί για τις διαδρομές που ακολούθησε στην Χίο», ανέφερε ο Γιώργος Χαλάτσης.