Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Σβήστηκε άμεσα φωτιά στη νότια Χίο

ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΓ. ΓΙΑΝΝΗ
Δευ, 12/06/2017 - 10:51

Θερμό προβλέπεται κι αυτό το καλοκαίρι. Όχι τόσο από θερμοκρασίες όσο από φωτιές. Το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017, στις 9.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία στην περιοχή Γυαλινάς, μεταξύ Βουνού και παραλίας Αγ. Γιάννη.

Ευτυχώς η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αλλά και της εθελοντικής ομάδας "Ι", απέτρεψαν τα χειρότερα, σβήνοντάς την μία ώρα μετά αφού έκαψε μικρή έκταση με σχίνους και καλλιέργειες.

Σημειωτέον ότι σήμερα στη Χίο πνέουν ισχυροί βοριάδες, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ.

Ανακοίνωση ευχαριστήριο από εθελοντές Ιωνίας

Δικαιολογημένα οι εθελοντές της ομάδας "Ι" εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση - ευχαριστήριο, εφιστώντας σ εόλους μας την προσοχή:

«Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού σήμερα το πρώτο συμβάν στο χωριό Φλάτσια. Αν και μικρή φωτιά ας σηματοδοτήσει τη μεγάλη υπευθυνότητα που όλοι μας πρέπει να δείξουμε στο φυτικό κεφάλαιο του νησιού μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ, ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΙΟΥ για την άμεση κινητοποίηση, την άψογη συνεργασία υπό την ουσιαστική καθοδήγηση της Π.Υ. ΧΙΟΥ.»

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 18:01

Δεν ξέρουμε τι θέλει να πεί ο Δήμος με το παρακάτω δελτίο τύπου, που μας έστειλε, εκτός από το επαναβεβαιώσει την παροιμία "πονάει δόντι κόβει κεφάλι".

Ότι επικινδυνότητα και να υπάρχει οι δρόμοι δεν κόβονται.

Τρία χρόνια έχουν κόψει δρόμο προς τα Οθωμανικά Λουτρά!

16 μήνες έχουν κόψει την Ευστρ. Αργέντη!

Ένα χρόνο σχεδόν ανέχονται την παρανομία του Νοσοκομείου να έχει κόψει τμήμα της Μιχ. Λιβανού έξω από το παλιό Μαιευτήριο!

Ας βρούν άλλη τεχνική λύση, οι δρόμοι δεν κόβονται.

Ακολουθεί το έγγραφο που προσπαθεί να διακιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το από 26/06/2020, αρ.πρωτ.ΥΠΠΟ/ΓΔΑΜΤΕ/ΥΝΜΤΕΒΑ/210534/25614/1001 έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, σχετικά με την επικινδυνότητα ετοιμόρροπου κτίσματος στην οδό Αννας  Κομνηνής 3 στο Φρούριο Χίου, η Δ/νση Τ.Υ.Δ.Χίου προχώρησε στην απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων ,προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων σε περιοίκους και πεζούς.

Το παρόν έγγραφο έχει κοινοποιηθεί και στον ιδιοκτήτη, ο οποίος καλείται για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.